Гріємось взимку за допомогою кави

Гріємось взимку за допомогою кави

Кава по праву вважається однією з самих безалкогольних міцних напоїв, завдяки надходженню в організм кофеїну. Чашка гарячої кави дозволяє бадьоро почати ранок у такі сонні зимові дні. Велика кількість людей отримують величезну насолоду від приготування кави своїми руками, перетворюючи цей процес на ранковий ритуал для прекрасного початку дня. Але й експериментувати іноді теж хочеться. Рецептів приготування кавових напоїв із різними добавками море, а зима – найкращий час спробувати щось нове. Отже, починаємо творити та підбадьорюватися!

Рецепти зимової кави від Дім Кави

Рецепт Медової кави

Мед – джерело вітамінів, макро- та мікроелементів, які підтримують наш імунітет.

Нам знадобиться:

— мелена кава 8 чайних ложок;

— вода 300 мл;

— мед 3 ст. ложки.

Доводимо воду до кипіння в кавнику, даємо трохи охолонути, додаємо мед і знову кип’ятимо, додаємо каву дуже важливо постійно перемішувати.

Рекомендації: як відомо мелена кава містить менше кофеїну ніж у розчинна. У зв’язку з цим лікарі радять мелену зварену каву.

Кава з ромом та апельсином

Що ж може бути більш зігріваючим, ніж чашка кави з хорошим алкоголем? Правильно – Нічого!

Нам знадобиться:

— мелена кава 50 г;

— цукор;

— бутон гвоздики 1 шт;

— склянка води;

— ром 10 мл;

— апельсинова цедра;

— вершки.

Заливаємо каву окропом і настаіваїмо 5 хвилин, кладемо цукор, гвоздику, цедру апельсина і вливаемо ром.

Рецепт Ванільної кави

— розчинна кава 1 ч.л.;

— яйце 1 шт;

— ванільний цукор;

— збиті вершки;

— вода 100 мл.

— мелена кава 4 ч.л.;

— вода 300 мл;

— зацукровані вишні 6 шт;

— Консервований ананас 1 шматочок;

— зерна кардамону 4 г

Кладемо у воду кардамон і варимо протягом 5 хвилин, остудити і процідити. На готовому відварі з кардамону варимо каву. У чашечку з кубиком льоду, заливаємо гарячу каву, додаємо вишню і ананас.;

Розчинна кава з прянощами

Нам знадобиться:

— мелена кава 2 г;

— чашка води;

— розчинна кава 1 ч.л.;

— тертий імбир 1 ч.л.;

— мед 1 ч.л.;

— лимонный сік 1 ч.л.

Імбир кладемо в окріп, знімаємо з вогню, висипаємо каву в посуд подачі, заливаємо відваром з імбиру і добре перемішуємо. Додаємо мед, помішуємо і проціджуємо, додаємо перець та сік лимоном.

Рекомендація: напої з імбиром потрібно пити в першій половині дня із-за високого тонізуючого засобу.

Summary
recipe image
Recipe Name
Зимові кавові рецепти
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Кошик порожнiй!
0