Найкраща кава 2024 року — Яку каву обирають?

Найкраща кава 2024 року — Яку каву обирають?

Чашка смачної кави – це те, що дає нам заряд бадьорості вранці і надає гарного настрою на цілий день. Як же не помилитися і вибрати саме «ту каву» у 2024 році? Саме про це ми поговоримо сьогодні. 

Що ж впливає на смак кави і як вибрати найкращу?

Головними складовими смаку готового кавового напою є гіркота, солодкість та кислотність.

Кислотність. Кислота — це головний смаковий профіль такого сорту зерна як арабіка, але не варто її боятися, тому що якісна арабіка має приємну кислинку. Кава бюджетна, у тому числі і розчинна, може бути кислою через те, що зерна низькосортні, виробники навмисне обсмажують їх дотемна, щоб дефекти були менш помітні.

Гіркота. Зазвичай гіркота утворюється, коли кавове зерно обсмажують до темної міри. Такий тип обсмажування дозволяє готовому напою набути терпкості, розкриває нотки какао та шоколаду, а також надає приємної гіркуватості.

Солодкість. Ця характеристика відкривається при повільному обсмажуванні, яке має назву Slow Roasted. Завдяки такому типу обсмажування можна отримати м’який та досить насичений напій.

Тепер ви знаєте як обрати каву по смаку.

TOП 3 кави у зернах у 2024 

1.Blasercafe Lila&Rose

Yaku kavu obirayut

Без перебільшення, ця кава бестселер. Вона ідеально підійде для любителів у міру гіркої кави. Серйозний, але помірно ніжний смак. Характерні аромати квітів, горіхів та меду назавжди залишаться у серцях кавових любителів.

2. Lavazza Qualita Rossa

Ідеальне співвідношення арабіки і робусти надає збалансованого і м’якого смаку каві, залишаючи за собою шоколадно-квітковий післясмак. Свіжий напій має тягучий аромат, який допоможе підбадьоритися та підняти настрій.

3. Jardin Crema

М’яке обсмажування арабіки та робусти, зібраних на плантаціях Ефіопії, Уганди та Індонезії, надають готовому напою яскравого аромату та щільного смаку, без занадто вираженої кислотності. Дана кава ідеально підійде для любителів напоїв з молоком, які будуть ніжними та м’якими.

Сподіваємось, ми допомогли вам стати на крок ближче до вашої «ідеальної» кави, далі — вибір за вами. Купити каву можно у нашему онлайн магазині.

Кошик порожнiй!
0