Моносорти кави: що це і якими бувають

Моносорти кави: що це і якими бувають

Моносорти кави — це кавові зерна, вирощені та зібрані на території певної країни, оброблені одним методом. Така кава дарує свій істинний первозданний смак, створений природою, без добавок і домішок.

Популярні моносорта кави:

Які бувають види моносортів кави

Yaki buvayut vidi monosortiv kavi

Кожен моносорт кави має свої унікальні смакові та ароматичні якості. Класифікувати їх можна за різними параметрами.

Залежно від сорту

У моносортів використовується стовідсоткова арабіка. Завдяки вишуканому аромату і характерній кислинці смак арабіки відрізняється особливим благородством і цінується любителями кави по всьому світу. У зернах арабіки більше ефірних масел і менше кофеїну.

Залежно від країни походження

Батьківщиною арабіки є савани і високогір’я Ефіопії. Кава звідти відрізняється особливим смаком з відтінками фруктів і ягід. Велика кількість арабіки вирощується і поставляється з Колумбії. Часто в смаку колумбійської кави можна відчути не тільки кислинку, а й трохи солодкі карамельні нотки. Ще одним популярним сортом є бразильська арабіка, яка має м’який горіховий, з нотами шоколаду, смаком.

Залежно від обсмаження

Osoblivosti ta perevagi monosortiv

Обсмаження зерен є одним з найважливіших етапів виробництва кави, яка впливає на смакові якості напою. Розрізняють слабке (світлу), середне і сильне (темну) обсмажування. При обсмажуванні виділяються ефірні масла і зелені зерна кави набувають знайоме нам коричневе забарвлення.

Specialty Coffee — найпопулярніший моносорт кави

Чисті моносорти кави, які отримали найбільш високу оцінку фахівця за якістю, називаються Specialty Coffee. До нього відноситься кава, яка була вирощена в найбільш сприятливих умовах. Кожна партія specialty coffee завжди відноситься до одного врожаю. Такі сорти мають рідкісний і більш ексклюзивний смак.

В основному до Спешелті кави відноситься арабіка, вирощена на висоті понад 1000 м. Менше 10% від світового врожаю отримує класифікацію «specialty». Кавові зерна проходять ретельний процес сортування, а після обробляються особливим способом.

У мережі Дім Кави ви можете придбати моносорти кави LIMITED EDITION будь-якого ступеня помелу.

Особливості та переваги моносортів

Висока якість

Виробники використовують кавові зерна високої якості, які пройшли суворий відбір на всіх етапах обробки. Моносорт завжди вирощують на певній території, дотримуючись однакового періоду посадки і збору.

Стабільність

Кожен сорт має певні смакові характеристики, які він отримує завдяки впливу певного типу клімату, середовища та особливостям обробки. Купуючи улюблену каву, кожен раз ви завжди будете отримувати той самий очікуваний смак.

Унікальний смак

Стабільність зовсім не означає, що палітра смаків менш різноманітна, ніж у кавових блендів. Моносорти дозволяють відчути справжній смак кави. Адже така кава не змішується з сортами інших плантацій і країн. Таким чином, в залежності від місця зростання, збору та обробки кожен моносорт унікальний і володіє унікальними властивостями.

Різноманітність

Кава — це подорож. Існує безліч сортів кави з різних куточків Землі. Відкривати нові країни легко, вибираючи кожного разу моносорти різних країн і регіонів.

Наша кава надходить до нас із плантацій з усього світу

1) Один із найзнаменитіших і найбільш популярних сортів кави у світі — Jamaica Blue Mountain, який представлений у нашій лімітованій колекції Dom Kofe Line Jamaica Blue Mountain

2)Будинок Кави OCOA Santo Domingo”- це кава, яку вирощують у Домініканській Республіці на висоті 1000 м над рівнем моря в регіоні Окоа 

3) Один з найрідкісніших сортів арабіки, виробництво якого дуже обмежене – це “Будинок Кави Galapagos San Cristobal “ , він відноситься до типу Arabica Bourbon. Вирощується на острові Сан-Крістобаль, Еквадор, на території національного заповідника.

4)Будинок Кави Nepal Mount Everest Kukri” — наш органічний сорт арабіки з Гімалайського передгір’я

Серед нот, що відчуваються у смаку при вживанні моносорту кави, представленої в нашому інтернет-магазині, є такі смакові відтінки, як шоколад, горіхи, мед, карамель, чорнослив, вишня, малина, персики, тропічні фрукти та квіткові нотки. В описі кожного продукту ви також знайдете інформацію про тип грунту, на якому була закладена плантація, способи вирощування та обробки або ступеня обсмаження. Кава представлена в зернах, мелена, свіжообсмажена, та адаптована до будь-якого методу заварювання.

Наші продукти з асортименту моносорту кави, безумовно, зможуть задовольнити ваші індивідуальні очікування та смакові уподобання.

Кошик порожнiй!
0