Освіжаючий і заряджаючий напій — Фредо еспресо

Нарешті і до нашої країни прийшло літо – пора смачних ягід, теплого сонця та прохолодних напоїв. Саме про один із них ми сьогодніп оговоримо. Фредо еспресо це популярний напій, особливо в деяких країнах Середземномор’я та Південної Європи, переважно утих де переважає спекотна погода, а саме в Італії, Греції, Туреччині, Іспаніі та багато інших.
Так що таке Фредо еспресо?
Фредо еспрессо – це освіжаючий і заряджаючий напій, який вважається одним з класичних варіантів італійського еспресо. Цей напій поєднує в собі міцний смак кави з прохолодними нотками молока та льоду. У цій статті ми розглянемо, що необхідно для приготування цього напою, а також поділимося з вами рецептом цього охолоджуючого та взбадьоруючого напою. Для того щоб унести різноманіття до меню вашої кав’ярні, або здивувати ваших гостей як у закладі так і вдома приготуйте для них новий прохолодний напій, а ми розкажемо, як це зробити просто та смачно.
Обрати найкращу каву для Фредо еспресо
Яке обладнання потрібне для приготування Фредо еспресо?

Для приготування Фредо еспресо у кав’ярні, нам необхідно мати:
- кавомолку, для того щоб подрібнити кавові зерна;
- Кавоварку, для приготування еспресо та взбивання молока;
- крашниця (подрібнювач для льоду), для того щоб перетворити лід у краш. Лід саме такої подрібненої консистенції необхідний для приготування напою, це є його особливістю;
- пітчер для молока;
- столова ложка, для змішування інгредієнтів.
Фредо еспресо це ідеальний варіант для тих, хто дуже любить холодні кавові напої, такі як айс-лате або cold brew. Саме Фредо еспресо буде якраз середнім варіантом між ніжним, більш молочним напоєм айс-лате та міцним і взагалі не молочним cold brew.
Які інгредієнти нам знадобляться для приготування Фредо еспресо?
Для приготування цього напою, нам знадобиться лише:
- кава,
- молоко,
- лід,
- ванільний екстракт, або улюблений сироп (за бажанням)
Як бачимо напій не дуже вибагливий, тому перейдемо до приготування
Приготування Фредо еспрессо:
- подрібнюємо зерна;
- подрібнюємо лід у крашниці, якщо крашниці немає, можна використати блендер з міцними ножима (але є ризик зламати блендер), подрібнити у пакеті за допомогою молотка, або будь яким зручним способом.
- варимо подвійну порцію еспресо;
- у високий стакан насипаємо краш (подрібнений лід);
- до крашу дадаємо сироп (за бажанням);
- заливаємо краш готовим еспресо;
- взбиваємо молоко, до утворення піни;
- заливаємо молоко до еспресо з крашем та гарно перемішуємо.

Рекомендуємо спробувати Фредо еспрессо з кавою «Дім Кави» Nepal Mount Everest Kukri
Подаємо Фредо еспресо у високому стакані з соломинкою. Можна прикрасити молочною пінкою зверху напою, карамельним сиропом або карамельною крихтою.
Вуаля! Неймовірно смачний, холоджуючий напій готовий.
А ви вже куштували Фредо еспресо?