Чи корисна кава без кофеїну

Чи корисна кава без кофеїну

Для багатьох людей важливим є щоденний ранковий ритуал – чашка ароматної кави, яка заряджає життєвою енергією та настроєм на весь день. Сьогодні існує безліч альтернатив для тих, хто змушений знизити споживання кофеїну. Найбільш популярною серед них є кава без кофеїну, яку також називають декаф (англ. decaffeinated, decaf).

Купити таку каву можно на страниці — кава без кофеїну

Що таке кава без кофеїну і як її роблять?

Chi korisna kava bez kofeyinu

Кава без кофеїну – це справжнісінька кава з натурального кавового зерна. Залежно від сорту він матиме такі ж, можливо трохи м’якіші, смакові властивості, як і звичайна кава. Ідеальний варіант такої кави Blasercafe Sera

Для того, щоб декофеїнізувати каву, він проходить спеціальну обробку, яка дозволяє видалити з неї до 99% відсотків кофеїну. Існує кілька найпопулярніших способів видалення кофеїну, серед яких: вимочування у воді (швейцарський спосіб), обробка двоокисом вуглецю та видалення кофеїну шляхом розчинення.

Користь та шкода кави без кофеїну

Кава без кофеїну не викликає залежності, а також не надає негативного впливу на серцево-судинну та нервову системи. Якщо у вас немає протипоказань здоров’ю, то нашкодити така кава вам не може.

Дослідження показують, що вживати каву без кофеїну можуть без побоювання гіпертоніки та люди із серцево-судинними захворюваннями, оскільки вона не впливає на рівень артеріального тиску. Декаф покращує роботу травної системи та є профілактикою доброякісних пухлин.

То чи може бути шкода від кави без кофеїну? Багато людей викликає побоювання, що у процесі видалення кофеїну з кавових зерен застосовується спеціальний розчинник, який потім видаляється. Проте, сучасні технології дозволяють зробити процес безпечним та нешкідливим для здоров’я. Оскільки зерна обсмажуються і заварюються на високих температурах, всі шкідливі речовини ыз них також повністю видаляються.

Чи можна пити каву без кофеїну вагітним жінкам?

Жінкам, які чекають на малюка, доводиться відмовлятися від багатьох звичок. У тому числі під удар часто потрапляє улюблена кава. Якщо за медичними показаннями вживання кави заборонено, то ідеальним рішенням стає кава без кофеїну. Він не збуджує нервову систему і не піднімає тиск, що є безпечним для мами та дитини.

Якщо Вам захотілося випити чашку кави, вибирайте тільки каву без кофеїну найвищої якості від відомих виробників. Не варто вибирати декаф невідомих марок за низькою ціною. Такі виробники можуть бути несумлінними, використовувати неякісну сировину та погано очищати кавові зерна.

Таким чином, пити каву без кофеїну вагітним можна, однак у всьому необхідно знати міру — не варто вживати напій у великій кількості. Не заощаджуйте на своєму здоров’ї та здоров’ї малюка, купуйте тільки якісну каву без кофеїну. І звичайно ж обов’язково проконсультуйтеся зі своїм лікарем і переконайтесь у відсутності протипоказань.

У період лактації та грудного вигодовування також можна вживати якісну каву з натуральних зерен без кофеїну. За відсутності медичних протипоказань іноді можна насолодитися чашкою безкофеїнової кави після годування.

Кошик порожнiй!
0