Калькулятор підбору кавомашини

Як вибрати кавоварку: довідка для покупця

Обираємо кавоварку

У сучасних кавоманів є величезний вибір спеціальних пристроїв, за допомогою яких можна швидко, просто та смачно приготувати улюблений напій. Споживачеві залишається тільки зрозуміти, як вибрати кавоварку для дому або офісу. Адже на ринку представлено безліч моделей, які розрізняються за типом та способом приготування кави, функціональністю, зручністю користування та догляду, ціною.

Обрати кавоварку для дому дуже легко

Кавоварка дял дому

Усі типи пристроїв призначені для приготування еспресо та напоїв на його основі. Капсульні моделі можуть готувати будь-які напої, в тому числі американо, какао або шоколад. Але механізм приготування у різних пристроїв різний, тож і процес «створення» та смак кави буде відрізнятися. Тому, перед тим, як вибрати кавоварку для дому, треба розібратися в особливостях сучасних апаратів.

  • Ріжкові. Це найбільший клас пристроїв для варіння кави. Він покриває потреби найширшого кола користувачів – від новачків, які шукають найбільш доступний пристрій для приготування еспресо вдома, до професіоналів, які купують їх для комерційної мети. Головна ознака будь рожкової кавоварки наявність «ріжка». Це ручка, на кінці якої розташовується тримач круглого фільтра, куди закладається кавова таблетка. Такі моделі передбачають ручне приготування напою. Ви самостійно мелете зерна (або купуєте вже мелену каву), закладаєте каву в фільтр, встановлюєте ріжок, запускаєте (і зупиняєте в разі відсутності автодозаціі) подачу, викидаєте використаний макуха, миєте ріжок та насолоджуєтеся улюбленим напоєм;
  • Капсульні. Працюють за допомогою вже готових капсулах, які називаються чалдами. В капсулах міститься потрібна кількість зерен з оптимально підібраним ступенем обсмажування та правильним помелом. В продажу є готові набори чалдах для приготування різноманітних сортів кави. Це швидкий та дуже зручний спосіб приготування напою. Особливо він підходить тим, хто не хоче вдаватися в тонкощі, але хоче отримувати готовий напій хорошої якості;
  • Гейзерні. Орієнтовані на варіння еспресо – заварювання меленої кави. Конструктивно такі апарати складаються з двох резервуарів, серед яких встановлений фільтруючий компонент. Особливістю приготування на гейзерній кавоварці є безперервне підігрівання при дуже високій температурі (фактично, кипінні) протягом певного проміжку часу, який досвідчені користувачі визначають самостійно.

Як бачимо, кожен з різновидів має і плюси, і деякі недоліки. Тому потрібно орієнтуватися на свої потреби, смаки та побажання. Наприклад, якщо ви не хочете витрачай багато сил та часу на приготування кави, вам підійде капсульна модель. Якщо ж ви відчуваєте в собі задатки бариста, то ріжкові кавоварки — найбільш ефективний і виграшний варіант. Домашнє приготування кави на сім’ю з 2 осіб забезпечать гейзерні апарати. Знос таких пристроїв буде мінімальним, а обслуговування не відніме багато часу.

На що звернути увагу при виборі нової кавоварки

Особливості кавоварок

Відповідаючи на питання, як правильно вибрати кавоварку, рекомендуємо визначитися з основними параметрами та критеріями:

  • Середня кількість чашок кави, яке ви та ваша сім’я планує споживати щодня.
  • Можливість приготувати різні типи напою – еспресо, макіато, моккочіно, американо, капучино, лате, флет уайт;
  • Наявність капучинатора. З ріжковими приладами пінку для капучино доведеться збивати вручну, а автоматичні кавоварки все зробить самостійно;
  • Спосіб нагріву – бойлер або термоблок. Для невеликих обсягів (1-2 чашки) краще термоблок, в ньому вода закипає практично миттєво.;
  • Наявність контейнера для вже помеленої кави. Іноді буває необхідно приготувати напій з мелених зерен, в такій ситуації дана опція необхідна.

Визначившись з цими параметрами, вам не складе труднощів підібрати оптимальну модель кавоварки.

Якими функціями обладають сучасні кавоварки

Функції сучасних кавоварок

Провідні виробники кавового обладнання регулярно доповнюють свої апарати новим і більш досконалим функціоналом. Наприклад:

  • Одночасне приготування двох чашок напою;
  • «Швидка пара», що скорочує час переходу від приготування еспресо до збивання молока;
  • Задання обсягу напою відповідно до ваших уподобань і розмірів чашок;
  • Встановлення температури в залежності від сорту або персональних уподобань;
  • Підігрів чашок, щоб не втрачати температуру в процесі приготування і залишати каву гарячою довше;
  • Таймер включення та годинник – для запуску кавоварки по заданому часу;
  • Додатковий бойлер – дозволяє готувати каву та збивати молоко одночасно, зберігаючи оптимальну температуру та тиск.

Розвиток технологій та попит, що стрімко збільшується на домашнє приготування кавових напоїв, призводить до того, що виробники регулярно оновлюють та доповнюють функціонал. Тому краще не гнатися за модою, а вибирати ту модель, яка буде відповідати вашим індивідуальним смакам та уподобанням.

Кошик порожнiй!
0