Репортаж з кавового фестивалю Lviv Coffee Fest 2021

Репортаж з кавового фестивалю Lviv Coffee Fest 2021

Alternative Cuptasting в рамках Lviv Coffee Festival

25.09.2021 у Львові пройшов Альтернативний каптестінг в рамках Lviv Coffee Festival 2021. Альтернативний каптестінг — це дегустація обраних сортів з подальшим каппінгом (прим. Каппін — це процес професійної дегустації, під час якої визначають характеристики смаку і запаху кави) наосліп, в якому потрібно визначити сорт кави.

Організаторами даного заходу були хлопці Barista games, які займаються організацією подій і змагань для бариста, з метою натхнення і розвитку бариста-ком’юніті.

Lviv Coffee Festival

Кожному учаснику перед заходом прийшов лист з регламентом проведення, в цьому листі був прописаний чіткий таймінг і план дій. Кожен учасник отримав в подарунок сувенірний, іменний бейдж, на пам’ять про участь. Також без подарунків не залишилися і гості, кожен, хто купить квиток на фестиваль отримував в подарунок еко-сумку з фірмовим принтом.

Lviv Coffee Festival

Сам фестиваль проходив в чудовому місці в самому центрі Львова в палаці Потоцьких, це чудове місце надавало фестивалю незабутню атмосферу і шарм. На території фестивалю розташувався фудкорт, сцена, на якій виступали ді-джеї, лекторій, пункт вакцинації від Covid-19, а також представники різних сфер кавового бізнесу від бариста до великих імпортерів кавових зерен і обладнання для обсмажування кави. В рамках події було представлено безліч позицій зерна з різних країн, великий вибір кавового обладнання та посуду.

Lviv Coffee Festival

На фестиваль з’їхалися учасники з усіх куточків України від Харкова і Дніпра до Тернополя і Львова, від Києва і Житомира до Одеси і Запоріжжя. Бариста з різними рівнями підготовки і досвідом приїхали показати свої навички в розпізнанні кавових смаків і ароматів, атмосфера хвилювання парила в павільйоні з моменту початку змагання. На жаль, зі 100 заявлених учасників, на змагання приїхало 81, але це ніяк не вплинуло на дух суперництва серед учасників.

Згідно з регламентом змагання проходило в 2 етапи:

  • Півфінал.

Півфінал в свою чергу проходить в 2 етапи:

  1. Знайомство з кавою. В ході виконання даного кроку, учасники знайомилися з шістьма представленими позиціями кави. 12 учасників, за двома станціями, протягом 15 хвилин куштували каву і визначали для себе відмінні характеристики кожної позиції.
  2. Виступ. Після того як усі учасники ознайомилися зі смаком кави. Одночасно на двох станціях виступало по 4 учасники. Протягом 5 хвилин учасник повинен спробувати каву і розташувати на відповідному місці на столі. Після того як всі чашки на своїх місцях, учасник повинен підняти руку і сказати «час», щоб судді могли його зафіксувати. Після того як всі учасники на обох станціях закінчили виконання завдання, суддя перевіряє кількість збігів кавових позицій. У сукупності вгаданих чашок і витраченого на цього часу, складається таблиця фіналістів, місць в фіналі було 12.Lviv Coffee Festival
  • Фінал

Фінал проходив за тими ж правилами, що і півфінал. Але кількість кавових позицій не 6, а 8. Переможець вибирається за принципом вибору фіналістів.

На жаль, швидше за все через помилки організаторів, багато учасників були розчаровані результатами півфіналу багато хто не відкрив і 2х позицій, швидше за все це сталося через те, що все було затягнуто. Між знайомством з кавою і виступом пройшло в середньому 2,5 — 3 години, так як конкурс зав’язаний на смакові відчуття це досить тривалий проміжок часу, смакові рецептори, встигли забути смак кави і це підвело велику кількість учасників.

Але незважаючи на це, все ж вдалося вибрати переможця одного з 81 учасника, який не дивлячись на всі перешкоди у вигляді холодного приміщення, тривалого проміжку часу між знайомством і виступом і хвилюванням переміг киянин Владислав Громенко.

Подяка Львів Кава Фест

Дякую за теплий прийом Lviv Coffee Fest. Дуже круто, що в Україні розвивається кавова культура і є подібні заходи, які дозволяють розвиватися, знайомитися, ділитися досвідом з людьми, які з тобою на одній «кавовій» хвилі.

У мережі Дім Кави ви можете придбати все необхідне для приготування кави в домашніх умовах.

Lviv Coffee Festival

 

Кошик порожнiй!
0