Чим відрізняється кавоварка від кавомашини

Чим відрізняється кавоварка від кавомашини

Обидва пристрої призначені для приготування кави. В чому ж тоді різниця? Давайте розбиратися разом.

Кавоварки купують переважно для домашнього використання. Існує декілька видів, що відрізняються за типом та принципом заварювання. До них відносяться крапельні, ріжкові, чалдові, капсульні, гейзерні кавоварки та електротурки.

У мережі Дім Кави представлені усі види кавоварок.

Натомість автоматичні еспресо кавомашини підходять не тільки для домашнього використання. Вони є ідеальним варіантом для офісів та сфери HoReCa.

Відмінності кавоварки від кавомашини 

 

Автоматизація

Кавоварка передбачає активну участь людини у приготуванні кави. Користувач підготовляє апарат до використання, змелює зерна, закладає порцію кави до пристрою і готує напій. Але не всі типи кавоварок потребують багато часу для приготування та особливих навичок. Так наприклад, для приготування кави в капсульній кавоварці необхідно всього лиш помістити капсулу з кавою до кавоварки.

Кавомашина натомість передбачає автоматичний режим. Людина лишень заповнює бункери для кави та води і натискає кнопку, що запускає процес приготування кави. А викидати кавовий жмих доведеться тільки тоді, коли ємність для відходів буде цілком заповнена, через декілька циклів приготування кави.

 

Призначення

Chim vidriznyayetsya kavovarka vid kavomashini

Кавомашини розраховані на повний цикл приготування кави, що включає в себе подрібнення кавових зерен, нагрів води та збивання молока. Вони можуть мають як ручний, так і автоматичний капучінатор. Ручний передбачає самостійне збивання піни для напою за допомогою насадки панарелло. В автоматичний капучинатор достатньо лише залити молоко, все інше за вас зробить машина. Автоматичні кавомашини здатні готувати до 15 видів напоїв, серед яких не лише кава, а й гарячий шоколад та какао.

Кавоварка ж натомість виконує лише функцію варіння кави. В залежності від типу кавоварки можуть готувати еспресо, американо та фільтр-каву. Що стосується напоїв з молочною піною, то приготувати капучино чи лате можна у ріжковій кавоварці. Крім того, деякі капсульні кавоварки також можуть мати капучинатор. Інші ж типи кавоварок спеціалізуються виключно на чорній каві.

 

Розмір

Розміри кавомашини залежать від виробника та конкретної моделі. Звичайно, існують компактні варіанти. Проте, все ж таки з технічної точки зору, кавомашина є більш складним пристроєм, оскільки має вбудовану кавомолку, бункер для кавових зерен та відсік для кавового жмиху.

Кавоварки в свою чергу є меншими за розмірами. Капсульні та крапельні типи кавоварок є найбільш компактними. Тоді як ріжкові можуть займати трохи більше місця. 

 

Гучність роботи

Chim vidriznyayetsya kavovarka vid kavomashini

Кавомашини мають вбудовану кавомолку. Через це працюють вони достатньо гучно. Апарати більш високого класу можуть мають звукоізоляцію. 

Що стосується кавоварки, то рівень шуму в таких апаратах значно нижчий. Проте для приготування напою все одно знадобиться мелена кава. Звичайно можна купити мелену каву одразу. Проте, свіжозмелене зерно краще зберігає свої властивості та максимально яскраво розкриває смакові та ароматичні властивості кави. А отже уникнути шуму кавоварки в такому випадку все одно не вдасться.

 

Обслуговування

Кавомашини мають вбудовані датчики, що стежать за станом прибору. Такі апарати мають функцію самоочистки та систему сповіщення щодо необхідності наповнення бункерів для води та кави. 

Кавоварка не має програми самостійної очистки. Проте в деяких випадках доглядати за такими апаратами зовсім не складно. При використанні капсульної кавоварки достатньо усього лиш викинути використану капсулу. У разі якщо це ріжкова або чалдова кавоварка, то після приготування необхідно видалити відпрацьовану каву або чалд.

Кошик порожнiй!
0