Чим відрізняється професійна кавова машина від домашньої кавоварки?

Чим відрізняється професійна кавова машина від домашньої кавоварки?

Професійні кавові машини використовуються для приготування кави у великих обсягах. Необхідність в такому класі техніки може виникнути в кав’ярнях, ресторанах, барах, великих компаніях і офісах.
Для домашнього ж використання найчастіше купуються більш прості кавоварки.

Звичайно ж, вартість професійної кавомашини на порядок перевищує побутові моделі. Це відбувається не тільки через більш якісні матеріали, але і ряд функцій та специфіки призначення. Якщо вам необхідно вибрати та купити професійну кавоварку

Відмінності професійної кавоварка від домашньої 

Vidminnosti profesijnoyi kavovarka vid domashnoyi
Продуктивність

Швидкість приготування напоїв має велике значення в закладах з великим потоком клієнтів. Потужність, а відповідно і продуктивність, професійних апаратів значно вище. Також, в таких машинах є вбудований термостат, який підтримує температуру бойлера.

Кавомолка

Вбудована кавомолка помітно прискорює процес приготування кави. Оскільки помол здійснюється безпосередньо перед приготуванням напою, смакові якості зерна розкриваються ще яскравіше, ніж при використанні заздалегідь подрібненої кави.

Однією з головних переваг професійних кавоварок є функція контролю помолу. Налаштовуючи ступінь помолу для різних напоїв, можна також максимально розкрити смакові якості різних сортів та кавових сумішей.

Капучінатор

Домашні кавомашини найчастіше оснащені автоматичними або напівавтоматичними капучінаторами. У таких випадках напій з молочною піною готується з мінімальною участю людини – достатньо лише
натиснути одну кнопку.

Професійні ж кавомашини, як правило, мають ручний капучінатор (панарелло). Через паровий кран подається пар з бойлера, який під тиском збиває молоко до стана піни. Використання пристрою такого типу вимагає певних навичок, але при цьому дозволяє регулювати щільність і обсяг молочної суміші.

Об’єми бункерів

Ємності для води і кавових зерен в професійних кавових машинах мають велику місткість, в порівнянні з домашніми кавоварками. Це дозволяє економити ще більше часу, так як оновлювати запаси доведеться рідше. Крім того, професійні кавомашини можуть підключатися до стаціонарних
систем водопостачання.

Бойлер

Іноді професійні моделі мають двухбойлерну систему. Перший бойлер виконує задачу з приготування кави, другий – подає пар для приготування кавових напоїв з молоком. Це значно економить час і додатково підвищує продуктивність кавової машини.

Розміри

Домашні кавові машини незалежно від цінового сегмента і функціоналу найчастіше мають невеликі розміри. Це дозволяє робити техніку більш доступною, адже така кавоварка стане на будь-якій, навіть невеликій, кухні.

Професійні ж моделі відрізняються більш значними габаритами. Існують також кавоварки з двома і більше ріжками. Це ідеальний варіант для кав’ярень та закладів з великим потоком людей.

Кошик порожнiй!
0