Еко тенденція 2022 — Чому люди обирають багаторазові стакани?

Еко тенденція 2022 — Чому люди обирають багаторазові стакани?


Все більше людей сьогодні замислюються про усвідомлене споживання. По всьому світу починають скорочувати використання пластикових пакетів, стаканчиків і трубочок для напоїв, встановлюють контейнери для сортування сміття. Всьому виною проблема перевиробництва, яка впливає на глобальне потепління і здоров’я нашої планети.

Найчастіше першим кроком до усвідомленого споживання стає відмова від одноразових стаканчиків на користь екологічних альтернатив. Екологічні чашки являють собою багаторазові стаканчики різних кольорів і розмірів, які зручно брати з собою.

У мережі Дім Кави можна вибрати Еко чашку на будь-який смак.

Переваги багаторазових склянок для кави

Perevagi bagatorazovih sklyanok dlya kavi
екологічно

Роблячи вибір на користь еко кухоля, люди допомагають боротися з проблемою засмічення навколишнього середовища. Щорічно використовується 16 мільярдів паперових стаканчиків, для виробництва яких вирубують 6,5 мільярда дерев і використовують 15 мільярдів літрів води.

В умовах пандемії багато закладів і кав’ярень були змушені працювати виключно на винiс, що також призводить до зростання виробництва і споживання одноразового посуду. Ці процеси підвищують відсоток забруднення повітря і грунту. Після використання велика частина одноразового посуду потрапляє в наші океани і призводить до зникнення видів і популяції тварин.

економічно

Використовувати багаторазову чашку можна протягом багатьох років, тоді як паперовий стаканчик служить нам трохи більше 15 хвилин. Сьогодні багато кав’ярень підтримують екологічні ініціативи і навіть роблять знижку до 20% на напій, якщо Ви приходите зі своїм стаканчиком.

смак

Одноразові стакани з паперу не такі прості, як здаються — внутрішня стінка склянки покрита тонким шаром пластика. Мало того, що це ускладнює процес переробки, але також впливає на смакові якості. Багаторазові ж стакани безпечні, і не змінюють властивості напоїв. Крім того, еко чашки краще тримають температуру, завдяки чому ваша кава довше  залишається теплою.

Як вибрати еко чашку? 

Багаторазові склянки виготовляють зі скла, щільного пластику, силікону, бамбука і нержавіючої сталі. Але існують і більш екзотичні варіанти. Наприклад, німецька компанія Kaffeeform виробляє чашки з переробленої кавової гущі, а Huskup з Великобританії виготовляється з рисового лушпиння.

Вибирати багаторазову еко чашку необхідно виходячи з ваших потреб. Обов’язково ознайомтеся з усіма можливими варіантами і купуйте тільки той стакан, який ви точно будете брати з собою і використовувати повторно.

Розміри чашок також можуть відрізнятися. Так наприклад, австралійська компанія Keep Cup виробляє свої стаканчики в 4 розмірах від найменшої (120 мл) до великої (454 мл).

Що стосується зовнішнього вигляду, то тут еко склянки також значно виграють одноразовим. Можна знайти склянки як стриманих кольорів, так і яскраві чашки незвичайних квітів і дизайнів на будь-який смак.

Еко чашки:

KeepCup Thermal Nitro XS TNIT06
Keep Cup Shore S CSHO12
Чашка Keep Cup Midsummer M CMID12
Keep Cup Midsummer L CMID16

Кошик порожнiй!
0