Цікаві та незвичайні факти про каву

Цікаві та незвичайні факти про каву

Зміст:

Кава з екскрементами справді найдорожча? І ще багато цікавих фактів про каву.

nezvichajni fakti pro kavu

Кава – найпопулярніший напій у світі, який має багату історію, яка йде далеко в минуле. Сьогодні ми розберемо 13 найцікавіших фактів, про цей чудовий напій, про які багато хто навіть не здогадується.

Часом створюється таке враження, що люди ніколи не були так одержимі кавовими напоями як у 21 столітті. Якщо вірити даним МКО (Міжнародної кавової організації) в 1991 року споживання кави становило 5400000 т. Сьогодні ця цифра зросла до 9600000 т.

Популярні сорти кави:

Blasercafe Gourmets` Plaisir (250 г)
Blasercafe Colombia Supremo (250 г)
Blasercafe Saint Tropez (250 г)
Blasercafe Sera (250 г)

Факти про каву

Факт №1

Cikavi ta nezvichajni fakti pro kavu

Факт №1

Кава – це вишня

Кавові зерна, які потрапляють у кав’ярні або до нас додому, — це насіння кавової вишні, яка є плодом кавового дерева. Кожна «вишенька» має 2 зернятка кави.

Факт №2

Кава з екскрементами – найдорожча кава у світі

Для людей, які близькі до кавової індустрії, давно відомий такий сорт кави, як «копилювак». Його виробляють на Філіппінах, в Індонезії, в Індії та у В’єтнамі. Для отримання цього сорту застосовують дуже незвичайні заходи, для цього необхідно щоб кавові вишні, пройшли через систему травлення таких тварин як мусанга або азіатської пальмової циветти.

Факт №3

Легенда відкриття кави

Згідно з легендою, каву відкрили кози в Ефіопії. Це було приблизно так. У 9 столітті пастух відзначив дивну реакцію кіз, які їли невідомі тоді ягоди з невідомого дерева. Ці ягоди надавали козам багато енергії, і вони скакали як божевільні. Пастух розповів про свої спостереження ченцям, які у свою чергу прийняли рішення готувати з зерен підбадьорливий напій, який у свою чергу допомагав ченцям не спати під час частих богослужінь.

Факт №4

Каву вирощують виключно у країнах«кавового пояса

На сьогоднішній день каву вирощують у 50 країнах світу, які мають назву «кавовий пояс». Цей пояс охоплює країни від Мексики до Нової Гвінеї.

Факт №5

Хто ж переможе кава чи чай?

Кава – найпопулярніший напій у світі, принаймні так стверджують у англійській кавовій асоціації. Але все ж таки в Китаї та Індії, які на сьогоднішній день вважаються найбільш густонаселеними країнами світу, віддають перевагу чаю.

Факт №6

Кожен може зробити ідеальну каву

Маленькі рекомендації щодо приготування ідеальної кави:

— Дуже ретельно підготуйте посуд/обладнання в якому готуватимете;

— Виберіть найулюбленіші зерна;

— Каву рекомендується змолоти перед тим, як готуватимете напій;

— Ідеальна температура для приготування кави – 90-95 градусів;

— Уважно дотримуйтесь часових інтервалів.

Факт №7

Фіни – найбільші любителі кави

На кожного мешканця Фінляндії припадає 12 кг кави на рік. Також лідируючі позиції серед кофеманів займають норвежці, данці, шведи, італійці.

Факт №8

Близький Схід – батьківщина першої кав’ярні

Справді, вперше кав’ярні з’явилися на Близькому Сході, у таких закладах можна було не лише випити філіжанку кави, а й послухати музику чи зіграти у шахи.

Факт №9

Їстівна кава

Багато людей п’ють каву роками і всім це добре відомо, але є люди, які люблять їсти каву. Є такі компанії, які роблять борошно з пропарених кавових зерен, з яких виготовляють випічку, шоколад або соуси.

Сама мука не має смаку кави, швидше вона вбирає смакові якості зерна і набуває смаків цитрусу, квітів або нотки фруктів.

Факт №10

Кава має всього 2 типи

Для багатьох не секрет, що кава має всього 2 види арабіка та робуста. Арабіку вирощують здебільшого в Ефіопії. Робустоту вирощують у багатьох країнах, таких як Індія, Шрі-Ланка, Бразилія, Африка та Індія. Робуста у своєму складі має вдвічі більше кофеїну, ніж арабіка.

Факт №11

Корисність кави недооцінена

Кава дуже багата на антиоксиданти, вони захищають організм від токсинів. Нещодавно світ побачила публікація в якій йдеться про те, що кава має здатність зниження ризиків багатьох захворювань включаючи хвороби серця і судин.

Факт №12

Кава – це вино?

Раніше, коли в Ємені стали вирощувати каву, мовою місцевих слово qahwah («кава») мало інше значення, а саме вино. Через деякий час це слово стало використовуватися і в інших країнах.

Факт №13

Потрібно бути обережнішими з кавою

Оскільки кофеїн, що входить до складу кави, є каталізатором багатьох реакцій в організмі людини. Якщо ви маєте якісь протипоказання до вживання кави, краще утриматися від її вживання або обмежити її вживання.

Кошик порожнiй!
0