Як чистити капсульну кавомашину

Як чистити капсульну кавомашину

Капсульні кавоварки — одні з найпопулярніших в кавовій промисловості машин для приготування кави в домашніх умовах. Щоб такий апарат прослужив вам довго та надійно, необхідно приділяти ретельну увагу догляду. Сьогодні ми розповімо вам, як правильно доглядати за своєю кавомашиною.

Основні види забруднень кавоварок – це утворення накипу та кавових олій. Якщо очищення не проводити, то машина може просто вийти з ладу або отримати летальну поломку. Також чистота кавоварки впливає і на смак готового напою.

Yak chistiti kapsulnu kavomashinu

Засоби для чищення кавоварок

Рідина для чистки від накипу Gaggia 250мл 21001681Таблетки очищаючi 2-фазового очищення JURA 62715Таблетки для декальцинаціі JURA 3pcs 61848

Видалення кавових олій у капсульній кавомашині

При приготуванні кавових напоїв у кавомашині завжди утворюються залишки кавових масел. Їхня надмірна кількість згубно впливає на смак кави і залишає неприємний післясмак. Чим довше ми не чистимо кавомашину, тим більш гірким стає смак. Щоб цього не допустити, кавоварку необхідно регулярно чистити. На сьогоднішній день фахівці вигадали просте вирішення цього завдання шляхом розробки спеціалізованих капсул. Щоб очистити кавомашину від кавових масел за допомогою спеціальних капсул, робимо таке:

  1. Спеціальну капсулу для очищення поміщаємо туди, куди зазвичай вставляємо капсулу з кавою;
  2. Вибираємо приготування невеликого напою (25-30 мл); у цей час порошок, що знаходиться в капсулі, розчиняється у гарячій воді;
  3. Не виймаємо капсулу 1-2 хвилини;
  4. Обираємо приготування великого напою, 150-200 мл – це промиє камеру від залишків порошку;
  5. Повторюємо попередні кроки двічі із тією ж капсулою;
  6. Вилучаємо капсулу;
  7. Очищення завершено.

Обрати найкращий засіб для чистки кавоварок.

Як видаляти накип у капсульній кавомашині

Як і в багатьох пристроях, які мають нагрівальний елемент, є величезний ризик виникнення накипу. Якщо регулярно не чистити від накипу, вона покриває нагрівальний елемент, що призводить до зниження температури. Температура буде недостатньо високою для приготування кавових напоїв, що суттєво впливає на смак та щільність кави. А якщо й надалі ігнорувати очищення накипу, то не виключена і поломка кавомашини. Як же очистити кавомашину від накипу? Робимо таке:

  1. Готуємо розчин для очищення: для 1 кавомашини нам знадобиться 500-600 мл розчину; щоб приготувати розчин, нам необхідний спеціальний засіб очищення, який готуємо згідно з інструкцією;
  2. Готовий розчин вливаємо у бункер для води;
  3. Під носик кавоварки і під трубку капучино ставимо ємність для системи розчину, що пройшов;
  4. Прокачуємо розчин через кавомашину. Розчин повинен контактувати із нагрівальним елементом близько 30-40 хвилин. Якщо кава машина має функцію автоматичного очищення – запускаємо її!
  5. Після очищення розчином кавоварки, двічі промиваємо її чистою водою;
  6. Готово!

Якісний та своєчасний догляд за кавомашиною – гарант її довгої плідної роботи та смачно приготовленої кави.

Кошик порожнiй!
0