Як готувати каву в чалдах

Як готувати каву в чалдах

Кава в чалдах є спресованою порцією меленої кави, в спеціальному паперовому фільтрі для приготування еспрессо. Процес приготування чалдової кави не займає багато часу і підходить людям з швидким темпом життя.

Цей спосіб приготування кави був придуманий в Італії, де і отримав свою назву. У перекладі з італійської чалд (cialda ит.) означає «таблетка», тому даний вид кави так само називають таблетованим.

У мережі Дім Кави великий вибір таблетованої кави BLASERCAFE.

Види чалдів

Кавові чалди можуть відрізнятися по діаметру. Тому завжди звертайте увагу на відповідність стандарту, який підтримує ваша кавоварка. Кількість грам в кавовій таблетці також може відрізнятися. Як правило, вага однієї порції кави становить від 7 до 10 грам меленого зерна.

Easy Serving Espresso

Стандарт ESE був розроблений італійською компанією Illy. Кожен чалд містить 7 гр. кави, спресованої в таблетку, діаметром 44 мм. Сьогодні такий тип чалдів є найпопулярнішим. Багато в чому завдяки тому, що дана технологія була відкрита для будь-яких виробників кавоварок. ESE підтримують кавоварки DeLonghi, Saeco, Innova і ін.

Інші види

Існують чалди стандарту 1-2-3 Spresso, які підтримуються кавовими апаратами марок Malongo, Melitta, Salton. Деякі ж чалди підходять виключно до певних видів кавоварок. Так, наприклад, компанія Philips випускає чалди Senseo, Melitta — MyCup, Nestle — Nespresso Professional і ін. Однак на таку каву в таблетках відгуки більш неоднозначні, так як знайти певні чалди буває складніше, ніж більш універсальні і поширені ESE.

Спосіб приготування таблетованої кави

Yak gotuvati kavu v chaldah

Щоб приготувати каву в чалдах вам знадобиться спеціальна кавомашина або чалдова кавоварка. Чалдова кавоварка схожа на ріжкову, однак процес приготування в ній менш складний і швидший.

У той же час, багато сучасних ріжкових кавоварок можуть готувати напій не тільки класичним способом, а й за допомогою чалдів. Такі апарати також називають гібридними.

 

Для приготування вам необхідно: 

    1. Підключити кавоварку до електромережі і включити її. 
    2. Перевірити чи достатньо в резервуарі з водою рідини для приготування напою. Якщо бункер порожній, залийте в нього фільтровану або бутильовану воду..
    3. Відкрити відсік для кавових таблеток і покласти туди один чалд.
    4. Поставити чашку на піддон.
    5. Натиснути кнопку для приготування порції кави.
    6. Використану таблетку видалити з машини. Таким чином, відсік залишається чистим і готовим для повторного використання.
    7. Насолоджуватися чашкою ароматної кави.

Асортимент чалдової кави:

Кава таблетована «Blaser» Verde

Таблетована кава Blasercafe Classico

Таблетована кава Blasercafe Rosso Nero

Таблетована кава Blasercafe Lilla & Rose

Таблетована кава Blasercafe Gourmets` Plaisir

Кращий еспресо з кави в таблетках або чалдах

Кожна монодоза таблетованої кави зберігає всі смакові якості свіжомеленого зерна. А точно вивірені пропорції дозволяють отримувати ідеальну чашечку ароматного напою, що не відрізняється від приготованого професійним бариста.

Якщо ви шукайте каву в таблетках для кавомашини, ознайомтеся з асортиментом Дім Кави. Ви можете купити каву в чалдах Blasercafe оффлайн в наших фірмових магазинах, а також онлайн, оформивши замовлення на нашому сайті.

Кошик порожнiй!
0