Як почистити кавоварку Делонги?

Як почистити кавоварку Делонги?

Зміст:

Сьогодні багато кавоманів можуть дозволити собі придбати кавомашину; щоб приготувати чашечку смачної ароматної кави вже не потрібно йти в кав’ярню, її можна приготувати вдома, не залишаючи територію свого житла.

Компанія DeLonghi пропонує широкий асортимент кавомашин домашнього використання для професійного приготування кавових напоїв, таких як: еспресо, капучино, латте і тд. Варто зауважити, що компанія DeLonghi займає лідируючі позиції щодо якості кавового обладнання у світі, а це означає, що кавоварки DeLonghi це розумні та добрі помічники для приготування дивовижних кавових напоїв.

Щоб обладнання для приготування напоїв прослужило якомога довше і якість готових напоїв не падала, необхідно стежити за його чистотою.
Кожна кавоварка Делонги має свої особливості. Дуже важливо, що на всю техніку DeLonghi поширюється офіційна гарантія від компанії — на кавомашини гарантія становить 2 роки.

Головний ворог кавоварки

Як і будь-який механізм, який працює з гарячою водою, кавомашини надзвичайно схильні до утворення накипу. Накип – ворог кавомашини. І справа навіть не в погіршенні смакових якостей кавових напоїв, а в тому, що при тривалому накопиченні накипу в кавоварці виникає ризик поломки апарату. Забиті трубки подачі води, протікання корпусу, проблеми з нагріванням, нехарактерні звуки при роботі кавоварки, все це може статися якщо не видаляти накип вчасно. Якщо апарат має дисплей, інформацію про несправності ви побачите саме на ньому.

Щоб уникнути таких поломок, необхідно своєчасно проводити очищення від накипу, бажано кожні 2-3 місяці або після 200-00 чашок кави. Зробити це можна самостійно в домашніх умовах використовуючи відповідні засоби, звичайно рекомендується використовувати засоби, для очищення, які виробляє компанія DeLonghi для своїх кофемашин, наприклад засіб для видалення Накипу DeLonghi ECODECALK DLSC001, вона виготовлена ​​з екологічних компонентів, а це означає, що вона безпечна здоров’я людини та для навколишнього середовища.

Існує безліч ефективних засобів для чищення кавомашин, але мало хто знає, що є автоматичні кавомашини які практично не забруднюються.

Найпопулярніші автоматичні кавомашини:

Кавоварка De`Longhi PrimaDonna Elite ECAM
Кавоварка Delonghi ECAM
Кофеварка De`Longhi Dinamica Ecam
Кавоварка De`Longhi Dinamica ECAM
Delonghi ESAM420.40.B

Як же очистити кавоварку DeLonghi?

Yak pochistiti kavovarku Delongi

Процес очищення кожної конкретної моделі кавоварки описано в інструкції з експлуатації. Але загальний процес очищення у випадку, якщо ваша кавомашина не має функції автоматичного очищення така:

Перший крок: вливаємо в контейнер необхідну кількість засобу (вказано в інструкції) та додаємо теплу воду (приблизно 60 ˚С)

Другий крок: включаємо кавомашину, щоб засіб пройшов по всіх частинах обладнання і почався процес очищення внутрішніх деталей;

Третій крок: чекаємо, поки вся вода вийде з кавомашини;

Четвертий крок: витягуємо всі знімні частини кавомашини та промиваємо великою кількістю води;

П’ятий крок: сушимо всі знімні частини та повертаємо до кавомашини.

Якщо ваша кавомашина все ж таки оснащена режимом автоматичного видалення сольових відкладень, робимо таке:

Перший крок: заливаємо у контейнер воду та рідину проти накипу у необхідному співвідношенні;

Другий крок: очікуємо, доки вся рідина виллється;

Третій крок: активуємо режим видалення накипу;

Четвертий крок: після завершення видалення накипу промиваємо всі знімні деталі великою кількістю води.

П’ятий крок: сушимо всі знімні деталі та повертаємо до кавомашини.

Як чистити кавоварку DeLonghi від кавових масел

Крім очищення від накипу, кавомашини необхідно періодично чистити від кавових масел, вони накопичуються в заварювальному блоці (особливо ті моделі кофемашин, у яких данний блок знімається). Засоби для чищення заварного блоку зазвичай випускаються у таблетованій формі. Процес видалення аналогічний видалення накипу:

Перший крок: поміщаємо таблетку у відсік для мелених зерен та запускаємо програму «Молота кава».

Другий крок: отриману з кавоварки рідину зливаємо і ще два рази запускаємо приготування еспресо без кави. Отриману воду також виливаємо.

Виконуючи ці нехитрі кроки, ваша кава машина скаже вам велике спасибі і прослужить вам багато років, радуючи вас чудовими напоями та піднімаючи вам настрій.

Засоби для чистки кавоварок

Таблетки для декальцинаціі JURA 3pcs 61848
Таблетки очищаючi 2-фазового очищення JURA 62715
Таблетки для декальцинаціі JURA 36pcs 70751
Рідина для чистки від накипу Gaggia 250мл 21001681
Засіб очищення від накипу Дім Кави (50 г)

Кошик порожнiй!
0