Як створити атмосферу в кав’ярні

Як створити атмосферу в кав’ярні

Враження про кав’ярню складається з безлічі деталей. Але іноді в повітрі витає щось незбагненно чарівне, що змушує повертатися знову і знову. Сьогодні спробуємо розібратися як же створити ту саму затишну атмосферу, яка закохує в себе гостей.

Поради щодо створення унікальної атмосфери в кав’ярні

 

Музика

Люди приходять в кав’ярні на дружні та ділові зустрічі, побачення або забігають на чашечку кави наодинці. Для найбільш комфортної атмосфери не варто робити музику сильно голосно. Що стосується жанрів і напрямків, то тут в першу чергу варто відштовхуватися від загальної концепції місця.

Деякі заклади підходять до вибору музики по-особливому. У маленькій, але затишній, кав’ярні в самому центрі Харкова можна зануритися в світ аналогового звучання і послухати вінілові пластинки.

 

Інтер’єр

Yak stvoriti atmosferu v kav’yarni

Приємна душевна обстановка і оформлення інтер’єру ключ до успіху у відвідувачів. Розташувати гостей можна за допомогою правильного планування простору, зручних меблів, освітлення і різних предметів декору.

У деяких кав’ярнях можна не тільки випити кави, а й придбати кавомашини для кав’ярні або будинку. У таких випадках кавове устаткування може виставлятися на стелажі, як частина інтер’єру. Наприклад, на полицях кав’ярні «Дім Кави» можна знайти техніку на будь-який смак — будь то професійна ріжкова кавоварка або обладнання для альтернативних способів заварювання кави.

 

Співробітники

Звичайно ж одним атмосферу створює не стільки зовнішня сторона, скільки внутрішня. Серце будь-якого закладу — люди. Бариста не просто готують напої, а й спілкуються з гостями, піклуються про їх комфорт. Дружнє невимушене спілкування сприяє відвідувачів до хорошого проведення часу і залишає після себе позитивні емоції.

 

Увага до деталей

Кожен заклад має свій стиль і аудиторію. Здорово, якщо кав’ярня створює затишок за допомогою деталей і має цілісний концепт. Чудовим прикладом такого місця є харківська кав’ярня в старому районі міста, по вулиці Квітки — Основ’яненка. У закладі можна випити какао по-харківськи і купити тематичні сувеніри. Хлопці продають еко-сумки, шкарпетки і футболки з харківськими фразами, а також значки, листівки та інші приємні дрібниці.

Гості також оцінять турботу про зовнішній вигляд посуду. Кожен напій призначений для певного за розміром і типом склянки або чашки. Але завжди можна проявити трохи креативу. Наприклад, в харківській кав’ярні «Хлібниця» подають фільтр-каву в стаканах в фірмовому металевому підстаканнику з ручкою.

 

Кофе 

Перше що приходить на думку, коли думаєш про улюблену кав’ярню звичайно ж аромат кави. Запах свіжомеленого зерна і свіжої випічки заповнює простори залу дарує гостям особливе відчуття тепла і затишку.

Вибираючи кавe для HoReCa віддавайте перевагу перевіреним постачальникам. Приємним бонусом для гостей є можливість вибору кавового зерна, на якому йому приготують напій. Для цього підтримуйте різноманітний асортимент з кількох сортів.

І звичайно ж подбайте про всю необхідну техніку. Орієнтуйтеся не тільки на рейтинг професійних кавоварок, але і на концепцію вашого закладу. Сьогодні нарівні з еспресо та американо гості все частіше замовляють альтернативну каву. Вам можуть знадобитися пристосування для приготування кемекса, воронки V-60 і професійна крапельна кавоварка.

 

Освітлення

Yak stvoriti atmosferu v kav’yarni

Створити затишок можна за допомогою м’якого теплого світла. Якщо днем зал кав’ярні заливає сонячне світло, то ввечері цю функцію виконують милі світильники та торшери, а може бути навіть свічки на столиках гостей.

Кав’ярні з літнім майданчиком можуть також додати атмосферности за допомогою вуличного освітлення. Так, наприклад, у внутрішніх двориках кофеїн дуже пополярно розвішувати лампові гірлянди.

 

Квіти

Підняти настрій гостям можуть квіти. Це не обов’язково повинні бути дорогі букети, кілька гілочок польових квітів  або сухоцвітів на столиках прикрасять кав’ярню.

Всім іноді дуже хочеться втекти з кам’яних джунглів у справжні. Так що не забувайте про живих рослинах всередині закладу. Так, одна Київська кав’ярня, по вулиці Мечникова, стала схожа на маленький оазис не тільки всередині, а й зовні — фасад будівлі і літній майданчик рясніє свіжою зеленню.

 

Настільні ігри

Yak stvoriti atmosferu v kav’yarni

Іноді в кав’ярнях можна знайти кілька настільних ігор. Найчастіше це класичні «Монополія», «Дженга», «Мафія» та ін. Деякі ж заклади роблять настільні ігри не просто опцією, а й своєю фішкою.

Але є кав’ярні, де полиці ломляться від різноманітності настільних ігор. Там можна пограти як в шахи, так і у великі ігри для компаній. При необхідності консультанти допоможуть підібрати гру, а також пояснять правила. А якщо якась гра вам припала до смаку, то її можна придбати. Перебувати одна з таких кофеїн і в Харкові, близько Держпрома.

 

Книги та журнали

Yak stvoriti atmosferu v kav’yarni

Невелика бібліотека зробить зал кав’ярні більш затишним. Чекаючи замовлення, відвідувач може провести час вибираючи собі книгу або читаючи свіжу газету.
Наприклад, в Київській кав’ярні на Хрещатику, можна погортати не тільки модний глянець, а й пізнавальні випуски National Geographic різних років.

 

Виставки

Особливу атмосферу мають закладу, які підтримують зв’язок з мистецтвом. Розміщуючи на своїх стінах роботи молодих художників можна залучити нову аудиторію і розширити кругозір гостей. Такий підхід є відносно новим в наших широтах, проте стає все більш популярним і знаходить свій відгук.

Приклад Київської кав’ярні, яка знаходиться всередині галереї сучасного мистецтва The Naked Room. Подивившись нову виставку, тут можна залишитися обговорити її з друзями за чашкою кави. Ще одне київське заклад поєднує в собі кав’ярню і арт-майданчик Angar. Тут проводяться персональні виставки художників і фотографів.

Але також велике значення для кав»ярні має правильний вибір професійного кавового обладнання

Кошик порожнiй!
0