Як варити каву в турці правильно — покрокова інструкція

Як варити каву в турці правильно — покрокова інструкція

Кава по праву має ім’я найстарішого напою на нашій планеті. Нам відомо величезну кількість рецептів та мільярди, без перебільшення мільярди шанувальників. Неймовірний аромат, чудовий смак та ефект бадьорості головні якості цього напою. На сьогоднішній день відома велика кількість варіантів варіння кави: від варіння на відкритому вогні до сучасних кавомашин.

На смак і колір товаришів немає, кожен може підібрати собі спосіб приготування кави на смак, але прийнято вважати, що правильніше варити каву в спеціалізованому посуді на відкритому вогні. Історія приготування кави в джезві почалася понад тисячу років тому, коли еспресо готували вперше у звичайних казанках, через час їх замінили на глечики, які мали назву ібрики, згодом вони стали прототипом джезви, яка зараз є одним із найпопулярніших пристосувань для приготування кави.

Що ж впливає на кінцевий напій, при приготуванні кави в джезві:

— ступінь обсмажування кавових зерен;

— сорт кави;

— ступінь помелу зерна;

— якість води;

— матеріал з якого виконана джезва та її форма;

— різновид плити.

На нашому сайті ви можете придбати Мелену Каву і вибрати ступінь помолу кави.

Що ж потрібно для варіння кави в турці?

Так як арабіка перший сорт кави, більшість рекомендацій розписані для неї. Робусту також використовують, але вона трохи відрізняється за смаком. Пропорції для приготування кави в турці 1:10 (якщо чашка об’ємом 250 мл необхідно взяти 25 г меленої кави).

Як і раніше було згадано на приготування кави впливає помел зерна, чим менше помел, тим швидше екстракція зерен. Для домашнього приготування можна вибрати середній помел.

Традиційно турецька кава готується з екстрамелого помелу, буквально зернового пилу. Досить важко виконати приготування, тому що напій виходить густим і має багато суспензії. Для приготування кави в турці використовують спосіб приготування на піску, елементарно його організувати вдома на кухні, для цього необхідна глибока сковорода з сумішшю піску і солі.

Варіння кави в джезві (турці)

Є різні види посуду для приготування кави

— Традиційно каву готують у мідному посуді, тому що мідь розігрівається рівномірно.

— Достоїнствами алюмінієвої джезви є тривале використання та низька ціна.

— Плюс керамічної джезви, вона не вбирає запахи,

— Глиняні джезви не завдають шкоди здоров’ю, але вони дуже тендітні і вбирають у себе всі запахи.

Для приготування кави в домашніх умовах слід звернути увагу на такі технічні характеристики кухонного обладнання:

  1. Для приготування на склокераміці рекомендовано використовувати керамічні або порцелянові турки;
  2. Для приготування на електричній варильній поверхні воду потрібно гріти до 90 градусів;
  3. При приготуванні на газовій плиті необхідно відстежувати, щоб полум’я не потрапляло на стінки джезви, а нагрівало тільки дно;
  4. При приготуванні на індукційній плиті використовується спеціальний посуд з феромагнітним дном або можна використовувати.

Кошик порожнiй!
0