Як заварювати каву в дріп-пакетах

Як заварювати каву в дріп-пакетах

Дріп-Кава — натуральна мелена кава в порційних пакетах, приготування якої не вимагає спеціального устаткування і навичок. Дріп-каву можна приготувати будь-де і коли завгодно. Все, що вам знадобиться — це гаряча вода і чашка.

У 90х роках японці першими придумали дріп-пакетики для кави. Дріп кава – це не просто звичайна мелена кава. Завдяки особливій технології заварювання дріп-пакетів, у вас є можливість приготувати ароматну каву не гірше, ніж в улюбленій кав’ярні

Дріп-кава набирає популярності все більше і більше з кожним днем, адже динамічний ритм життя в 21 столітті змушує звернути увагу на речі, які дозволяють економити ваш час, це якраз відноситься до даного способу заварювання кави.

Для того щоб приготувати каву в дріп-пакетах не потрібна професійна кавоварка або якесь спеціальне обладнання.

Час приготування кави:

Заварювання кави в дріп-пакетах — найшвидший з усіх способів. На приготування у вас піде не більше трьох хвилин вашого часу. Це також одна з причин чому дріп-кава стає все більш популярною. Приготувати такий напій можна вдома, в поїздках і навіть на відкритому повітрі, наприклад в поході.

Вибір чашки:

Yak zavaryuvati kavu v drip-paketah

При виборі обсягу чашки орієнтуйтеся на власні вподобання. Однак, оптимальним варіантом буде стакан ємністю 150-190 мл. Якщо вибрати чашку побільше, то смак напою може стати водянистим і не таким насиченим. Чашки DeLonghi ідеально підійдуть для заварювання кави, так як вони довго зберігають температуру.

Температура води:

Для приготування кави завжди використовуйте якісну воду. Так як найчастіше кава в дріп-пакетах використовується в дорозі і подорожах, найпростішим рішенням буде купити бутильовану воду.

Температура води заварювання зазвичай залежить від сорту, ступеня обсмаження і помелу кави. Але в даному випадку має значення і сам спосіб заварювання напою. Орієнтовно підходящою температурою буде 90-95 градусів. Якщо ваш чайник не оснащений датчиком температури, то можна закип’ятити воду і дати чайнику постояти з відкритою кришкою пару хвилин.

Заварюємо Дріп-каву 

Розпакуйте пакет з дріп-кавою і відкрийте по лінії перфорації. Кожен пакет має спеціальні картонні утримувачі, які легко встановлюються на чашці. Потягніть «вушка» пакетика в сторони і надіньте їх на край чашки.

Підігрійте воду до необхідної температури. Наповнений дріп-пакет вміщуює в себе приблизно 60-70 мл води. Не поспішаючи пролийте воду, заповнивши повністю дріп-пакет. Повторіть пролив ще два рази.

Коли вся вода пройде через фільтр і виявиться в чашці, можна видалити пакет. Таким чином ви отримуєте чисту каву без гущі.

У чому особливість дріп-кави

Головна особливість дріп-кави полягає в способі її приготування. Вам не потрібно володіти якимись спеціальними навичками бариста і не потрібно використовувати додаткові аксесуари для приготування улюбленого напою, всього за кілька хвилин і за наявності лише чашки та гарячої води можна легко приготувати будь-який сорт меленої кави відмінної якості.

Дріп — пакети виготовлені з тонкого паперу, який ніяк не впливає на смак приготовленого напою. Під час виготовлення паперу целюлоза не відбілюється і не піддається ніяким хімічним впливам, тому контакт кави і води з папером повністю безпечний. За рахунок якісної індивідуальної упаковки, яка виготовляється за особливою технологією, смак і аромат кави зберігається тривалий час.

Плюси та мінуси дріп-кави

До плюсів перш за все відноситься :

  • Дріп-пакет можна використовувати де завгодно, головне мати доступ до гарячої води;
  • Швидкість приготування – процес займає не більше 2х хвилин;
  • У чашці не буде кавової гущі, як у випадку із заварюванням звичайної меленої кави;
  • Висока якість напою, тому що використовуються кавові зерна кращих сортів;
  • Компактність, дріп- пакет поміщається навіть у кишеню.

Серед мінусів можна виділити наступне:

  • Порція дріп-кави коштує трохи дорожче, ніж звичайна кава;
  • Необхідно дотримуватись правильної техніки заварювання. Важливим критерієм є повільне вливання гарячої води у чашку з пакетиком кави, щоб смак розкрився рівномірно;
  • Асортимент дріп-кави менший ніж у інших видів кави.

Головні переваги дріп-кави:

Ідеальна фільтрація

Дріп-пакет дозволить вам насолоджуватися кавою без жодної кавової піщинки у вашій чашці. Абсолютно всі частинки зерна залишаються у паперовому фільтрі.

Корисні властивості

Фільр-кава приготовлена будь-яким способом заіварювання вважається найщадящою для серцево-судинної системи. У такій каві міститься найменше кафестолу і кахвеолу — це ліпіді, які накопичуються в оліях, що потрапляють у напій, особливо багато їх залишається в гущі. Паперовий фільтр відмінно захищає каву від попадання цих речовин, тому що не пропускає гущу.

Смак кави

Залежно від способу приготування, смак кави може змінюватися. Молота кава містить багато масел, які так чи інакше вступають у реакцію з металевими деталями кавомашин. Відбувається окислювальний процес. Але при використанні дріп-пакета ця небезпека вас не стосується. Ви насолоджуєтеся якісним смаком кавових зерен щоразу.

Доступність

Дріп-каву можна приготувати скрізь: у подорожі, у дорозі, в офісі чи літаку. Вам потрібно мати із собою лише чашку потрібного розміру та доступ до гарячої води.

Гігієнічність

Вам потрібно дбати лише про чистоту вашої чашки. Індивідуальна упаковка дріп-пакета захищає вашу каву від попадання будь-якого бруду або пілі.

Купити каву в Дріп пакетах в Україні

На нашому сайті Ви можете придбати:

— Дріп-кава Ethiopia Yirgacheffe

— Дріп-кава Monkey juice

 

Кошик порожнiй!
0