Як заварювати каву в дріп-пакетах

Як заварювати каву в дріп-пакетах

Дріп-Кава — натуральна мелена кава в порційних пакетах, приготування якої не вимагає спеціального устаткування і навичок. Дріп-каву можна приготувати будь-де і коли завгодно. Все, що вам знадобиться — це гаряча вода і чашка.

У 90х роках японці першими придумали дріп-пакетики для кави. Дріп кава – це не просто звичайна мелена кава. Завдяки особливій технології заварювання дріп-пакетів, у вас є можливість приготувати ароматну каву не гірше, ніж в улюбленій кав’ярні

Дріп-кава набирає популярності все більше і більше з кожним днем, адже динамічний ритм життя в 21 столітті змушує звернути увагу на речі, які дозволяють економити ваш час, це якраз відноситься до даного способу заварювання кави.

Для того щоб приготувати каву в дріп-пакетах не потрібна професійна кавоварка або якесь спеціальне обладнання.

Заварюємо Дріп-каву 

Розпакуйте пакет з дріп-кавою і відкрийте по лінії перфорації. Кожен пакет має спеціальні картонні утримувачі, які легко встановлюються на чашці. Потягніть «вушка» пакетика в сторони і надіньте їх на край чашки.

Підігрійте воду до необхідної температури. Наповнений дріп-пакет вміщуює в себе приблизно 60-70 мл води. Не поспішаючи пролийте воду, заповнивши повністю дріп-пакет. Повторіть пролив ще два рази.

Коли вся вода пройде через фільтр і виявиться в чашці, можна видалити пакет. Таким чином ви отримуєте чисту каву без гущі.

Час приготування кави:

Заварювання кави в дріп-пакетах — найшвидший з усіх способів. На приготування у вас піде не більше трьох хвилин вашого часу. Це також одна з причин чому дріп-кава стає все більш популярною. Приготувати такий напій можна вдома, в поїздках і навіть на відкритому повітрі, наприклад в поході.

Вибір чашки:

Yak zavaryuvati kavu v drip-paketah

При виборі обсягу чашки орієнтуйтеся на власні вподобання. Однак, оптимальним варіантом буде стакан ємністю 150-190 мл. Якщо вибрати чашку побільше, то смак напою може стати водянистим і не таким насиченим. Чашки DeLonghi ідеально підійдуть для заварювання кави, так як вони довго зберігають температуру.

Температура води:

Для приготування кави завжди використовуйте якісну воду. Так як найчастіше кава в дріп-пакетах використовується в дорозі і подорожах, найпростішим рішенням буде купити бутильовану воду.

Температура води заварювання зазвичай залежить від сорту, ступеня обсмаження і помелу кави. Але в даному випадку має значення і сам спосіб заварювання напою. Орієнтовно підходящою температурою буде 90-95 градусів. Якщо ваш чайник не оснащений датчиком температури, то можна закип’ятити воду і дати чайнику постояти з відкритою кришкою пару хвилин.

У чому особливість дріп-кави

Головна особливість дріп-кави полягає в способі її приготування. Вам не потрібно володіти якимись спеціальними навичками бариста і не потрібно використовувати додаткові аксесуари для приготування улюбленого напою, всього за кілька хвилин і за наявності лише чашки та гарячої води можна легко приготувати будь-який сорт меленої кави відмінної якості.

Дріп — пакети виготовлені з тонкого паперу, який ніяк не впливає на смак приготовленого напою. Під час виготовлення паперу целюлоза не відбілюється і не піддається ніяким хімічним впливам, тому контакт кави і води з папером повністю безпечний. За рахунок якісної індивідуальної упаковки, яка виготовляється за особливою технологією, смак і аромат кави зберігається тривалий час.

Плюси та мінуси дріп-кави

До плюсів перш за все відноситься :

  • Дріп-пакет можна використовувати де завгодно, головне мати доступ до гарячої води;
  • Швидкість приготування – процес займає не більше 2х хвилин;
  • У чашці не буде кавової гущі, як у випадку із заварюванням звичайної меленої кави;
  • Висока якість напою, тому що використовуються кавові зерна кращих сортів;
  • Компактність, дріп- пакет поміщається навіть у кишеню.

Серед мінусів можна виділити наступне:

  • Порція дріп-кави коштує трохи дорожче, ніж звичайна кава;
  • Необхідно дотримуватись правильної техніки заварювання. Важливим критерієм є повільне вливання гарячої води у чашку з пакетиком кави, щоб смак розкрився рівномірно;
  • Асортимент дріп-кави менший ніж у інших видів кави.

Головні переваги дріп-кави:

  • Ідеальна фільтрація
  • Дріп-пакет дозволить вам насолоджуватися кавою без жодної кавової піщинки у вашій чашці. Абсолютно всі частинки зерна залишаються у паперовому фільтрі.

  • Корисні властивості
  • Фільр-кава приготовлена будь-яким способом заіварювання вважається найщадящою для серцево-судинної системи. У такій каві міститься найменше кафестолу і кахвеолу — це ліпіді, які накопичуються в оліях, що потрапляють у напій, особливо багато їх залишається в гущі. Паперовий фільтр відмінно захищає каву від попадання цих речовин, тому що не пропускає гущу.

  • Смак кави
  • Залежно від способу приготування, смак кави може змінюватися. Молота кава містить багато масел, які так чи інакше вступають у реакцію з металевими деталями кавомашин. Відбувається окислювальний процес. Але при використанні дріп-пакета ця небезпека вас не стосується. Ви насолоджуєтеся якісним смаком кавових зерен щоразу.

  • Доступність
  • Дріп-каву можна приготувати скрізь: у подорожі, у дорозі, в офісі чи літаку. Вам потрібно мати із собою лише чашку потрібного розміру та доступ до гарячої води.

  • Гігієнічність

    Вам потрібно дбати лише про чистоту вашої чашки. Індивідуальна упаковка дріп-пакета захищає вашу каву від попадання будь-якого бруду або пілі.

Купити каву в Дріп пакетах в Україні

На нашому сайті Ви можете придбати:

— Дріп-кава Ethiopia Yirgacheffe

— Дріп-кава Monkey juice

Кошик порожнiй!
0