Какао на молоці (покроковий рецепт)

Затишніше і тепліше напою за какао, не знайти. Починаючи від теплого какао з булочкою у бабусі на селі і закінчуючи солоденьким какао з маршмелоу в улюбленій кав’ярні у сніговий передноворічний день.
Який какао обрати для для приготування найсмачнішого напою:
//www.youtube.com/embed/Jzt60phnBxI
Які бувають види какао:
- натуральний какао (має гіркуватий присмак);
- солодкий какао (для любителів солодшого какао);
- какао швидкого приготування (менш гіркий ніж натуральний і менш солодкий ніж солодкий какао)
Рецепти приготування какао:
Солодкий какао
Для 1 чашки нам знадобиться:
- какао-порошок 12 г;
- вода 95-100 ˚С 30 г;
- молоко 180 г.
Процес приготування:
- Засипаємо в чашку какао;
- Заливаємо воду і добре перемішуємо воду та какао протягом 30-45 секунд;
- Підігріваємо молоко, але не доводимо до кипіння;
- Заливаємо нашу основу з води та какао підігрітим молоком;
- Вуаль! Солодке какао готове.
Натуральний какао з какао-порошка
Для приготування 500 мл напою нам знадобиться:
- какао-порошок 2 ст.л.;
- цукор 2 ст.л. (щоб нейтралізувати неприємну гіркоту);
- молоко 500 мл (молоко можна підібрати індивідуально, якщо у вас непереносимість лактози або використовувати воду).
Процес приготування:
- У посуд, у якому варитимемо, висипаємо какао і цукор;
- Заливаємо какао та цукор молоком і ставимо на плиту;
- Варимо какао на повільному вогні перемішуючи до появи молочної пінки (приблизно 7-10 хвилин)
- Знімаємо з вогню, розливаємо по чашечках і насолоджуємось теплом та смаком прекрасного какао.
Професійний рецепт какао
Якщо у вас є кавоварка або ви хочете готувати какао в кав’ярні, то у нас є рецепт і для вас.
Для однієї порції нам знадобиться:
- пітчер;
- какао-порошок (вид не має значення) 10-15 г;
- молоко 200 г;
- цукор до 10 г або ж, за бажанням, можна замінити цукор сиропом.
Процес приготування:
- В пітчер заливаемо молоко;
- Додаємо цукор/сироп та какао;
- Добре перемішуємо все це ложкою протягом 30-45 секунд;
- Потім збиваємо все це стимером.
- Готово! Завдяки такому способу ви отримаєте щільне однорідне какао.