Зателефонуйте нам

Безкоштовна доставка замовлень від 2000 грн. Дізнатися більше

Укр
Рецепти

Какао на молоці (покроковий рецепт)

17 Березня, 2025
Какао на молоці (покроковий рецепт)

Затишніше і тепліше напою за какао, не знайти. Починаючи від теплого какао з булочкою у бабусі на селі і закінчуючи солоденьким какао з маршмелоу в улюбленій кав’ярні у сніговий передноворічний день.

Який какао обрати для для приготування найсмачнішого напою:

//www.youtube.com/embed/Jzt60phnBxI

Які бувають види какао:

  • натуральний какао (має гіркуватий присмак);
  • солодкий какао (для любителів солодшого какао);
  • какао швидкого приготування (менш гіркий ніж натуральний і менш солодкий ніж солодкий какао)

Рецепти приготування какао:

Солодкий какао

Для 1 чашки нам знадобиться:

  • какао-порошок 12 г;
  • вода 95-100 ˚С 30 г;
  • молоко 180 г.

Процес приготування:

  1. Засипаємо в чашку какао;
  2. Заливаємо воду і добре перемішуємо воду та какао протягом 30-45 секунд;
  3. Підігріваємо молоко, але не доводимо до кипіння;
  4. Заливаємо нашу основу з води та какао підігрітим молоком;
  5. Вуаль! Солодке какао готове.

Натуральний какао з какао-порошка

Для приготування 500 мл напою нам знадобиться:

  • какао-порошок 2 ст.л.;
  • цукор 2 ст.л. (щоб нейтралізувати неприємну гіркоту);
  • молоко 500 мл (молоко можна підібрати індивідуально, якщо у вас непереносимість лактози або використовувати воду).

Процес приготування:

  1. У посуд, у якому варитимемо, висипаємо какао і цукор;
  2. Заливаємо какао та цукор молоком і ставимо на плиту;
  3. Варимо какао на повільному вогні перемішуючи до появи молочної пінки (приблизно 7-10 хвилин)
  4. Знімаємо з вогню, розливаємо по чашечках і насолоджуємось теплом та смаком прекрасного какао.

Професійний рецепт какао

Якщо у вас є кавоварка або ви хочете готувати какао в кав’ярні, то у нас є рецепт і для вас.

Для однієї порції нам знадобиться:

  • пітчер;
  • какао-порошок (вид не має значення) 10-15 г;
  • молоко 200 г;
  • цукор до 10 г або ж, за бажанням, можна замінити цукор сиропом.

Процес приготування:

  1. В пітчер заливаемо молоко;
  2. Додаємо цукор/сироп та какао;
  3. Добре перемішуємо все це ложкою протягом 30-45 секунд;
  4. Потім збиваємо все це стимером.
  5. Готово! Завдяки такому способу ви отримаєте щільне однорідне какао.
Кошик порожній!
0