Какао на молоці (покроковий рецепт)

Какао на молоці (покроковий рецепт)

Какао – що це? Які види бувають? Як смачно приготувати?

Какао напою затишніше і тепліше не знайти. Починаючи від теплого какао з булочкою у бабусі на селі закінчуючи солоденьким какао з маршмелоу в улюбленій кав’ярні у сніговий передноворічний день.

Які ж бувають види какао?

Види какао:

— натуральний какао (має гіркуватий присмак);

— солодкий какао (для любителів солодшого какао);

— какао швидкого приготування (менш гіркий ніж натуральний і менш солодкий ніж солодкий какао)

Рецепти приготування какао:

Солодкий какао

Для 1 чашки нам знадобиться:

— какао-порошок 12 г;

— вода 95-100 ˚С 30 г;

— молоко 180 г.

Процес приготування:

  1. Засипаємо в чашку какао;
  2. Заливаємо воду і добре перемішуємо воду та какао протягом 30-45 секунд;
  3. Підігріваємо молоко, але не доводимо до кипіння;
  4. Заливаємо нашу основу з води та какао підігрітим молоком;
  5. Вуаль! Солодке какао готове.

Натуральний какао-порошок:

Для приготування 500 мл напою нам знадобиться:

— Какао-порошок 2 ст.л.;

— Цукор 2 ст.л. (щоб нейтралізувати неприємну гіркоту);

— Молоко 500 мл (молоко можна підібрати індивідуально, якщо у вас непереносимість лактози або використовувати воду)

Процес приготування:

  1. У посуд, у якому варитимемо, висипаємо какао і цукор;
  2. Заливаємо какао та цукор молоком і ставимо на плиту;
  3. Варимо какао на повільному вогні перемішуючи до появи молочної пінки (приблизно 7-10 хвилин)
  4. Знімаємо з вогню, розливаємо по чашечках і насолоджуємось теплом та смаком прекрасного какао.

Професійний рецепт какао

Якщо у вас є кавоварка або ви хочете готувати какао в кав’ярні, то у нас є рецепт і для вас.

Для однієї порції нам знадобиться:

 — Пітчер;

 — какао-порошок (вигляд не має значення) 10-15 г; Будь-який вид какао

 — Молоко 200 г;

 — Цукор до 10 г або ж, за бажанням, можна замінити цукор сиропом.

Процес приготування:

  1. В пітчер заливаемо молоко;
  2. Додаємо цукор/сироп та какао;
  3. Добре перемішуємо все це ложкою протягом 30-45 секунд;
  4. Потім збиваємо все це стимером.
  5. Готово! Завдяки такому способу ви отримаєте щільну однорідну какао.
Summary
recipe image
Recipe Name
Солодкий какао
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Кошик порожнiй!
0