Найбільший латте-арт баттл в Україні в 2021

Найбільший латте-арт баттл в Україні в 2021

Через кілька днів стартує важливе для української кавовії культури подія — латте-арт баттл, у якій візьмуть участь 100 кращих латте-артистів зі всієї країни. Протягом 4 раундів майстри кавового мистецтва змагатимуться за головний приз розміром у 25 000 гривень.

Баттл буде проходити 15.05.2021 — 16.05.2021 в Києві за підтримки Specialty Coffee Association Ukraine. Захід приймає майданчик Освіторіа Хаб. За підсумками виступів учасників, у чвертьфінал вийдуть 30 майстрів, з яких лише троє зможуть вийти у фінальний баттл і довести, що вони гідні перемоги.

Учасники та гості заходу зможуть відвідати тематичні лекції, майстер-класи та отримати масу цікавих знайомств і вражень..

Що таке латте-арт?

Мистецтво — це не тільки картини на полотні. Латте-арт , як мистецтво малюнка на поверхні кавових напоїв, стало свого роду сучасною класикою. Зазвичай візерунки створюються шляхом пітчинг— фігурного вливання спіненого молока в еспресо. Майстер використовує носик пітчера немов олівець або пензлик. Таким способом малюють тюльпан (яблуко), серце, розетту і їх комбінації. Якщо ж використовуються інші інструменти, крім пітчера, то такий спосіб називається етчінг.
.

Вперше кава стала предметом мистецтва в Італії, але популярність кавових візерунків почала зростати завдяки США на початку 90-х років. З тих пір цей напрям підкорив весь світ і дістався до України.

Barista Games в Україні

Проект Barista Games проводить серію турнірів і чемпіонатів, з метою розвитку кавової культури в Україні. Крім майбутнього латте-арт батла, проводяться чемпіонати по оцінці якості кави, змагання з приготування кави ручними методами заварювання (аеропресс, пуровер V60), чемпіонат з приготування кави методом холодного заварювання Cold Brew і інші. Деякі із заходів проходять в онлайн-форматі.

Кошик порожнiй!
0