Найкраща зернова кава

Найкраща зернова кава

Кава — без перебільшення найпопулярніший напій серед мешканців земної кулі. Приготування кави на сьогоднішній день – це ціла культура, яка розвивається щодня. У сьогоднішньому огляді поговоримо про найкращі сорти зернової кави.

На що потрібно звернути увагу при покупці кави в зернах

Багато людей вважають каву гірким напоєм і віддають перевагу пити каву з молоком і цукром. В основному напій набуває гіркоти, якщо зерно було обсмажене до темного ступеня обсмажування. Сам собою темний спосіб обсмажування – це не вирок для якісного зерна. Недобросовісні виробники використовують даний метод обсмажування для маскування дефектів кавових зерен, таких як цвіль, ураження комахами тощо, зерна з такими дефектами передають напою різкий неприємний смак. Якісні зерна набувають більш виразного смаку, з такого зерна виходить вишуканий напій з яскравою гіркуватістю, нотками какао в смаку.

Ще однією маркою для кавових напоїв є кислинка. Кислотність у свою чергу відіграє не останню роль у смаку кави. Існують сорти з яскраво вираженою кислотністю, але вона не передається в напій на повну силу і не робить напій кислим у неприємному сенсі. «Кислим» в основному буває розчинна кава, пов’язано це в основному з тим, що для масштабного виробництва розчинної кави даної категорії використовують каву поганої якості, яка не має вираженого, багатогранного смаку або ж використовують дефективні зерна саме вони дають яскраву кислотність напою.

Багато людей віддають перевагу каві за її можливість дуже швидко збадьорити, але все ж таки для справжніх любителів кави головні показники – смак і аромат.

Якщо хочеться скуштувати істинно смачну каву, а не гіркий напій для бадьорості, потрібно все ж таки віддати перевагу Specialty каві, тобто найвищої категорії якості. Спешилті кава – це лише арабіка, вирощена на висоті понад 1000 м над рівнем моря. Так як у несприятливих умовах вирощування кавових зерен кавові дерева активно борються за життя і віддають все найкорисніше для розвитку плодів. Кава даної категорії обов’язково проходить строге сортування від дефектів та спеціалізовану обробку.

Вибрати кавомолку

Список найкращих сортів кави в зернах

№1 Blasercafe Rosso&Nero

Прекрасний вибір для любителів класичної, підбадьорливої, міцної кави. Це перший швейцарський букет (збирання сортів кавових зерен), який пройшов сертифікацію якості італійської організації, що застосовує жорсткі критерії оцінювання якості кавових зерен. Чудовий смак та аромат Blasercafe Rosso&Nero дають індійська, бразильська та індонезійська арабіка, а щільність, природну терпкість та високий рівень вмісту кофеїну – найкраща робуста з острова Ява. Смак — збалансовані ноти кислотності та гіркоти, низький рівень солодощі. Аромат: шоколад, свіжозбиті вершки, горіхи на тлі відтінків карамелі та стиглих яблук. Придбати Blasercafe Rosso&Nero та інші суміші швейцарської компанії Blasercafe можна в магазинах мережі Дім Кави або зробити замовлення на нашому сайті.

№2 Movenpick El Autentico

Цю суміш можна вважати класикою, яка підійде навіть для людей, які тільки починаю свій шлях у підборі кави. Зерна цієї суміші чітко зберегли свої природні властивості завдяки обсмажуванні: виразний аромат, м’який, але насичений смак. Добірні зерна високої якості, що вирощуються на плантації Rainforest Alliance. Також плюсом є гарна упаковка кольору шоколаду.

№3 Lavazza Aroma Top

В даному випадку назва та «вміст» збігається на 100%. Зерна данного «учасника» мають якісний і справді дивовижний — терпкий з нотками злаків, шоколаду та сухофруктів смак. Зерна цього типу призначені для професійного обладнання, це говорить про високу якість суміші.

№4 Blasercafé Lilla e Rose

Компанія Blasercafe випускає різноманітні лінійки кавових сумішей, які підійдуть навіть найвибагливішим любителям кави.

Одна з топових сумішей – Lilla e Rose. Цей купаж у складі має 80% добірної арабіки та 20% промитої робусти. Аромат – мед з карамеллю, квіти та фундук. Смак – збалансована гіркота та кислота. Хороший варіант для любителів кави з помірною гіркуватістю. Придбати Blasercafé Lilla e Rose та інші суміші швейцарської компанії Blasercafe можна в магазинах мережі Дім Кави або зробити замовлення на нашому сайті.

№5 Molinari Qualità Rosso

Італійська обжарювальна компанія Molinari, так само, як і попередники зі списку, представляють різні суміші для любителів кави. Одна з таких сумішей — Qualità Rosso, У своєму складі вона містить 75% арабіки і 25% робусти, має приємний аромат, терпкий смак із післясмаком шоколаду, а темне обсмажування робить суміш підходящою для напоїв з молоком.

Наш список кращих сортів зернової кави добіг кінця. Тепер вибір лише за вами!

Кошик порожнiй!
0