Не такий вже і мохнатий: коктейль «Шміль»

Не такий вже і мохнатий: коктейль «Шміль»

За останні кілька років коктейльна культура ґрунтовно оселилася не лише у барах та клубах, а й у кав’ярнях. Різноманітність коктейлів з кавою вражає не менше кількості закладів, де кожен може долучитися до кавового таїнства.

Один із популярних представників кавових коктейлів – «Шміль», або «Бамбл» (від bumblebee – англ. джміль). Неважко здогадатися, що назва повністю відповідає зовнішньому вигляду напою, в якому темно-коричневий еспресо з’єднується з помаранчевим соком апельсина, нагадуючи забарвлення комахи з бджолиного сімейства.

Історія створення «Шмеля» за давністю років розмила факти: деякі джерела стверджують, що «Бамбл», як і раф, з’явився в одній із московських кав’ярень на початку двохтисячних. Якийсь креативний барист і за сумісництвом знавець англійської, автор напою, вирішив, що надто тривіальним буде назвати його російською, тому коктейль отримав гарну назву «Бамблбі».

За іншою версією батьківщиною коктейлю все ж таки є сонячна Бразилія – країна яскравих контрастів. Хто і де міг приготувати там такий напій, не уточнюється, але легко уявити, як ароматна місцева кава в зернах знаходить як пару сік зі свіжих місцевих апельсинів. Втім, яка б із історій не була правдою, «Бамбл» уже давно й міцно завоював міжнародне визнання.

Для гарного оформлення коктейлю ми маємо кавові аксесуари.

ІНГРЕДІЄНТИ

1) 15 мл сиропу — тут можливі варіанти: ванільний, карамельний, іноді шоколадний. Прихильники правильного харчування оцінять і кленовий;

2) 100 мл апельсинового соку. Ідеальним буде свіжий, але підійде і пакетований;

3) 50 мл еспресо;

4) Лід у кубиках

5) Частина апельсина

Кава яка ідеально підходить для коктейлю:

Кава Blasercafe Gourmets` Plaisir
Blasercafe Colombia Supremo
Blasercafe Rosso Nero
Blasercafe Sera

ПРИГОТУВАННЯ ТА ПОДАЧА

У хайбол насипте льоду до верху, потім на дно склянки налийте сироп. На нього тоненьким струмком додайте апельсиновий сік. Якщо все зроблено правильно, то сік не повинен змішатись із сиропом. За тією ж схемою зверху додайте еспресо, щоб вийшов ефект максимального розшарування. Перед подачею прикрасити часточкою апельсина. Все, «Джміль» готовий. Не забудьте трубочкою або високою коктейльною ложкою розмішати всю красу, щоб максимально розкрити поєднання смаків.

«Бамбл» цілком може вважатися самостійним напоєм, але якщо ви хочете повного гастрономічного задоволення, можна доповнити його класичним баскським чізкейком або «Наполеоном» — вони підкреслять насолоду та смакову палітру. А ось гніздо з безе з лимонним курдом додасть приємної кислинки та легкості, не перебиваючи коктейлю. В цілому, краще все ж таки вибирати нейтральні десерти, щоб сповна насолодитися самодостатністю «Шміля».

ЦІКАВІ ФАКТИ

  • Американський «Шміль» прагне оригінального рецепту. У ньому немає сиропу, а всі інгредієнти одразу змішуються у шейкері з колотим льодом. Назва теж інша, тому, якщо десь зустрінете каву-оранж, знайте – це все ще «Шміль».
  • У гарячому варіанті «Бамбла» є спеції. Кава в зернах змалюється і вариться в турці разом з гвоздикою, корицею, бадяном і мускатним горіхом. Крім того, додається ложка або два меди та трохи меленого чорного перцю для пікантності. За готовністю кава проціджується та з’єднується з апельсиновим фрешем.
  • Невисока енергетична цінність коктейлю в оригінальному виконанні (трохи менше 50 калорій) компенсується високим вмістом вітаміну С, флаваноїдів, каротиноїдів та інших корисних речовин.

Список автоматичних кофемашин::

Summary
recipe image
Recipe Name
КОКТЕЙЛЬ «ШМІЛЬ»
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Кошик порожнiй!
0