Безкоштовне вiдправлення при замовленнi вiд 1000 грн!
Незвичайна кава: Кава з сіллю

Незвичайна кава: Кава з сіллю

Кава з сіллю, таке поєднання може здивувати багатьох людей, що живуть у Європі та країнах СНД, а це і не дивно адже цей рецепт кави вперше спробували жителі Азії та Африки. Оскільки ці країни знаходяться в гарячих куточках нашої планети, щіпка солі в чашці кави була необхідністю для підтримки водно-сольового балансу. Також завдяки унікальній властивості солі пом’якшувати воду, можна було приготувати по-справжньому смачну каву. На додачу до всіх вищеперелічених переваг, варто відзначити, що сіль, вірніше іони натрію, які входять до її складу, також мінімізують гіркоту кави шляхом блокування у нас у роті механізму передачі гіркого смаку.

Забавний факт, але в Туреччині досі існує традиція, якщо дівчина подасть нареченому, який прийшов на сватання, пересолену каву, то він їй не до душі, якщо ж кава з додаванням солі вийшла приємно пікантною, то у хлопця є шанс!

Чому ж у сучасному світі додають сіль у каву?

Відповідь проста: для додавання більш незвичайного, виразного та екзотичного смаку напою. На сьогоднішній день існують сотні рецептів від варіння кави з сіллю в джезві до варіння в сучасних кавомашинах. У разі приготування в кавоварці, для ідеальної кави з сіллю рекомендовано додавати до готового напою солону карамель або сироп з аналогічною назвою.

Рецепт кави з сіллю

Класичний рецепт приготування кави з сіллю

Нам знадобиться

— 10 г меленої кави

— мінеральна вода

— сіль

Сіль додається одночасно з кавою, для супернасиченого смаку турку потрібно тричі прибрати з плити, робити це потрібно відразу після утворення об’ємної піни. Готовий напій має трохи постояти, після цього його можна пити.

Що ж думає наука про каву з сіллю?

Справді, наші смакові рецептори визначають солоний, солодкий, кислий та гіркий смаки і наша реакція на останній відрізняється від інших перерахованих вище. Коли ми їмо або п’ємо щось занадто гірке, наші рецептори дають імпульс у мозок, але завдяки солі, а саме іонам, які зв’язуються з рецепторами та блокують гіркоту, це дає нам можливість відкрити для себе нові смаки.

Кошик порожнiй!
0