Кошик порожній.
Кошик порожній.
Залежно від методу заварювання, смак кави може розкриватися по-різному. Але це не означає, що тільки якийсь певний спосіб підходить конкретному сорту. Наприклад, ви можете впливати на смак шляхом регулювання кількості води і кави, а також їх пропорцій.
Кожен сорт кави, будь то моносорт або кавовий бленд, — унікальний. Залежно від місця зростання кави буде мати різні смакові і ароматичні особливості.
У Дім Кави ви можете придбати кавові аксесуари які допоможуть зробити вашу каву ще краще.
Каву із Колумбії можна заварювати різними способами. Велика частина колумбійської кави — це сорт арабіка найвищої якості. Таку каву можна готувати в еспресо-кавоварці, а також використовуючи альтернативні способи заварки. Головне, на що необхідно звертати увагу — вибір правильного ступеня помелу. Помел підійде для френч-преса, а кава середнього помелу для гейзерної кавоварки.
У самій Колумбії дуже популярний спосіб приготування напою в джезві. Для приготування кави по-колумбійськи використовують мідну турку і свіжомелені зерна арабіки самого дрібного помелу. Таку каву варять без цукру, але додають щіпку кардамону. При варінні, каву знімають з вогню, при першому закипанні. Напій виходить насиченим і неймовірно ароматним.
З бразильської кави виходить відмінний еспресо, а також інші кавові напої. Кава із Бразилії підходить для приготування у кавомашинах і кавоварках.
У Бразилії ж каву не варять, а заварюють особливим способом. Традиційно в Бразилії використовую тканинний фільтр, який також називають носком. Каву кладуть в фільтр, який встановлюється на спеціальній підставці, під якою розташовується чашка. У фільтр повільно ллють гарячу воду (90-92 °С). Кава заварюється і стікає прямо в чашку.
Для того, щоб приготувати таку каву вдома не обов’язково використовувати такий же спосіб заварювання. Замість тканинного фільтра можна використовувати одноразовий паперовий. А в якості методу заварювання – воронку V-60.
Заварювати каву із Індії можна як в кавомашині, так і використовуючи альтернативні способи заварки.
Також можна приготувати каву по-індійськи. Варять його в спеціальному кухлику зі свежемеленої кави дрібного помелу. Особливістю такого напою є додавання спецій, зокрема гвоздики і цедри апельсина. Іноді в індійську каву додають трохи рому. Приготувати таку каву вдома можна використовуючи маленьку каструльку або турку.
Кава із Ефіопії подходит для приготовления в кофемашинах. Крім того, таку каву можно готувати з використанням фільтра – в крапельних кавоварках, або використовуючи пуровер.
В Ефіопії проводять спеціальні кавові церемонії за участю сім’ї або гостей. Для приготування кави використовують глиняний посуд з носиком, який називається -джебом. Кава подрібнюється господинею в ступці. Готовий напій розливають по керамічним чашкам без ручок одним рухом тонкою цівкою. У таку каву можуть додавати мед, прянощі і навіть вершкове масло.