Особливості заварювання різних сортів кави

Особливості заварювання різних сортів кави

Залежно від методу заварювання, смак кави може розкриватися по-різному. Але це не означає, що тільки якийсь певний спосіб підходить конкретному сорту. Наприклад, ви можете впливати на смак шляхом регулювання кількості води і кави, а також їх пропорцій.

Кожен сорт кави, будь то моносорт або кавовий бленд, — унікальний. Залежно від місця зростання кави буде мати різні смакові і ароматичні особливості.

У Дім Кави ви можете придбати кавові аксесуари які допоможуть зробити вашу каву ще краще.

Як заварювати різні сорти кави

Колумбійська кава

Каву із Колумбії можна заварювати різними способами. Велика частина колумбійської кави — це сорт арабіка найвищої якості. Таку каву можна готувати в еспресо-кавоварці, а також використовуючи альтернативні способи заварки. Головне, на що необхідно звертати увагу — вибір правильного ступеня помелу. Помел підійде для френч-преса, а кава середнього помелу для гейзерної кавоварки.

У самій Колумбії дуже популярний спосіб приготування напою в джезві. Для приготування кави по-колумбійськи використовують мідну турку і свіжомелені зерна арабіки самого дрібного помелу. Таку каву варять без цукру, але додають щіпку кардамону. При варінні, каву знімають з вогню, при першому закипанні. Напій виходить насиченим і неймовірно ароматним.

Бразильска кава

З бразильської кави виходить відмінний еспресо, а також інші кавові напої. Кава із Бразилії підходить для приготування у кавомашинах і кавоварках.

У Бразилії ж каву не варять, а заварюють особливим способом. Традиційно в Бразилії використовую тканинний фільтр, який також називають носком. Каву кладуть в фільтр, який встановлюється на спеціальній підставці, під якою розташовується чашка. У фільтр повільно ллють гарячу воду (90-92 °С). Кава заварюється і стікає прямо в чашку.

Для того, щоб приготувати таку каву вдома не обов’язково використовувати такий же спосіб заварювання. Замість тканинного фільтра можна використовувати одноразовий паперовий. А в якості методу заварювання – воронку V-60. 

Індійська кава

Заварювати каву із Індії можна як в кавомашині, так і використовуючи альтернативні способи заварки.

Також можна приготувати каву по-індійськи. Варять його в спеціальному кухлику зі свежемеленої кави дрібного помелу. Особливістю такого напою є додавання спецій, зокрема гвоздики і цедри апельсина. Іноді в індійську каву додають трохи рому. Приготувати таку каву вдома можна використовуючи маленьку каструльку або турку.

Ефіопська кава

Кава із Ефіопії подходит для приготовления в кофемашинах. Крім того, таку каву можно готувати з використанням фільтра – в крапельних кавоварках, або використовуючи пуровер.

В Ефіопії проводять спеціальні кавові церемонії за участю сім’ї або гостей. Для приготування кави використовують глиняний посуд з носиком, який називається -джебом. Кава подрібнюється господинею в ступці. Готовий напій розливають по керамічним чашкам без ручок одним рухом тонкою цівкою. У таку каву можуть додавати мед, прянощі і навіть вершкове масло.

Кошик порожнiй!
0