Чому каву подають із водою?

Чому каву подають із водою?

Все частіше в кав’ярнях подають склянку води до філіжанки кави. Така подача не просто модне віяння, а своєрідна традиція, яка існує вже багато років. Навіщо потрібна така подача? Давайте розбиратися.

Традиції подачі кави з водою

Історично традиція подачі води до кави прийшла до нас із Туреччини. Гостинний господар подавав каву та воду гостям, щоб дізнатися, чи голодні вони. Голодний гість вибирав склянку води, а ситий – каву. Пізніше ця традиція поширилася іншими країнами, зокрема, за межі Азії.

Дегустація кави

Популярним явищем у кавовій індустрії є капінг, простіше кажучи – професійна дегустація кави. Щорічно у всьому світі проводяться чемпіонати, де оцінюються смакові параметри різних сортів кави. Під час проведення таких дегустацій на столі завжди є вода. Вона потрібна для очищення смакових рецепторів між дегустаціями різних зразків кави.

Також проводяться кавові чемпіонати, де професіонали змагаються за титул кращого бариста. Крім смаку приготованого напою також оцінюють сервірування. Тут також звертають увагу на подачу води до напою.

Сучасна подача кави

Chomu kavu podayut iz vodoyu

Сьогодні таке сервірування популярне у багатьох закладах, але найчастіше у кав’ярнях, які спеціалізуються на каві. Звичайно ж, в першу чергу, подача води має таку ж функцію, як і на дегустаціях – очищення рецепторів. Якщо перед чашкою кави ви пили або щось їли, то ковток чистої води допоможе вам насолодитися смаком улюбленого напою, що бадьорить, на всі 100 відсотків.

Однак, не можна сказати, що існують суворі правила чи етикет із цього приводу. Усі люди мають свої звички та ритуали. Тому цілком допустимо випити воду після філіжанки кави, або ж не пити її зовсім.

Купити кавовий сервіз

Як правильно подавати каву з водою?

Воду можна подавати до будь-якого виду кави. Однак найчастіше склянкою води супроводжується порція еспресо. До чорної кави, наприклад, приготовленої альтернативним способом, також можна подати склянку води.

У різних країнах існують свої звичаї під час подачі. У багатьох європейських країнах, наприклад в Італії та Франції, прийнято випити трохи води перед тим, як Ви питимете каву. А у скандинавських країнах подають гарячу воду. Тоді якщо кава буде для вас занадто міцною, ви зможете її розбавити за смаком.

Насправді ж, пити воду до чи після кави – це особистий вибір кожного. Немає єдино правильного варіанта. Головне — насолоджуйтесь чашкою улюбленого напою, і робіть це так, як вам подобається.

Кошик порожнiй!
0