Чому кавомашини коштують так дорого

Чому кавомашини коштують так дорого

Недорогі пристосування на зразок гейзерної кавоварки або прості апарати по типу крапельної кавоварки доступні для більшості. Коли мова заходить про зернових або комбінованих кавоварках, питання ціни стоїть гостріше. Вартість найдорожчих кавоварок може перевищувати 5, і навіть 10 тисяч доларів. Що ж формує таку ціну? Давайте розбиратися.

У мережі Дім Кави є недорогі ручні ріжкові кавомашини, які оснащенні всім необхідним для приготування смачної кави.

Що впливає на вартість кавомашини?

Матеріал
Корпус кавомашини може бути виконаний матеріалів різної якості. У комбінованих кавоварках виробник може використовувати пластик в ріжках, дорогі ж моделі виготовляють ріжки виключно з металу. Чим якісніше матеріали використовуються в кавомашині, тим дорожче вона буде коштувати.

Кількість виручених груп
Професійні кавомашини можуть мати від однієї до чотирьох виручених груп. Такі апарати звичайно ж займають багато місця, але і при цьому мають високі показники продуктивності. Для закладів з великим потоком людей швидкість роботи має велике значення. Більше ріжків — вища продуктивність. Але разом з тим зростає і ціна.

Кавомолка
Ще один плюс до ціни — це вбудована кавомолка. В даному випадку мова йде про автоматичні зернові кавоварки. У них можуть бути вбудовані кавомолки з металевими жорнами або ж кавомолки з керамічними жорнами. Жорна можуть бути виконані з нікелю, нержавіючої сталі і титану .

Функціонал
Вартість зернових кавоварок формується також за рахунок наявності тих чи інших функцій. Таких як приготування двох порцій кави одночасно, підігрів чашок, регулювання міцності та помелу зерен. Автоматичні кавомашини також можуть бути оснащені сенсорним дисплеєм. Нові моделі кавоварок можуть управлятися за допомогою спеціального додатку на мобільному телефоні.

Капучинатор
Ціна автоматичної кавомашини зростає, якщо в ній є капучинатор. Кофемашина може мати насадку панарелло (ручної капучинатор), яка дозволяє збивати молоко за допомогою пари. Дорожчі моделі можуть мати автоматичний капучинатор, де кавоварка збиває і вливає молочну пінку в чашку самостійно.

Помпа
Для того, щоб приготувати хорошу каву дуже важливий правильний тиск у варочній  групі. Смак кави і його насиченість багато в чому залежить саме від тиску. Оптимально цей показник повинен складати 8-9 бар. Професійні кавомашини повинні забезпечувати правильний тиск і бути оснащені спеціальними манометрами, які дозволяють стежити за його рівнем.

Бренд
Звичайно ж важливим складовим формування ціни є виробник. Світові бренди встановлюють певну планку якості, яка має відображення в ціні. Купуючи кавоварку певної марки, Ви платите в тому числі за її ім’я. Що в свою чергу є гарантом якості.

Дизайн
Цей показник пов’язаний з брендом. Великі виробники приділяють багато уваги зовнішньому вигляду пристроїв і регулярно оновлюють лінійки кавоварок. Нові моделі можуть мати поліпшену якість деталей, і звичайно ж новий дизайн. Деякі бренди роблять ставку на сучасний дизайн в стилі хай-тек, інші ж грають на ностальгічних почуттях і випускають техніку в ретро стилі. Якщо ви хочете нову кавоварку в вінтажному стилі за це доведеться доплатити.

Кошик порожнiй!
0