Безкоштовне вiдправлення при замовленнi вiд 1000 грн!
Раф: рецепт і історія створення

Раф: рецепт і історія створення

Раф – це сучасний кавовий напій на основі еспресо з додаванням вершків і ванільного цукру. Одним з найважливіших складових напою є повітряна вершкова пінка. Тому для приготування такої кави використовують кавомашину або кавоварку з насадкою для створення молочної піни панарелло.

На відміну від капучино і латте, де використовується молоко з низьким відсотком жирності, для приготування рафа використовують вершки. Крім того, раф — це солодкий напій. Для класичних кавових напоїв рішення додавання цукру залишається за гостем вже після подачі напою. Раф же одразу готується з цукром, та ще й двох видів.

Як з’явилася раф кава

Сьогодні замовити чашечку ніжної ванільної кави на основі вершків можна практично в будь-якій кав’ярні України та країн СНД. Але з’явився цей напій відносно недавно, трохи більше 25 років тому.

Вперше раф каву приготували в середині 90-х років в московській кав’ярні Coffee Bean. Один з постійних гостей по імені Рафаель просив приготувати каву за особливим рецептом. Незабаром відвідувачі стали замовляти каву «як у Рафа», а після назва спростилася до одного вже знайомого нам слова «раф». 

Співробітники кав’ярні міняли місця роботи, але кавуза рецептом Рафаеля готувати не перестали. Поступово новий рецепт підхопили інші заклади. Пізніше цей кавовий напій поширився далеко за межі міста і навіть країни.

Оригінальний рецепт кави раф

Для приготування напою за класичним рецептом знадобиться:

  • Порція еспресо
  • Вершки 10% жирності — 100 мл
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Ванільний цукор — 1 ч. ложка

Спершу вливаємо вершки в пітчер, додаємо звичайний цукор і ванільний. У кавомашині варимо порцію еспресо і додаємо до вершків з цукром. Збиваємо за допомогою панарелло в повітряну піну. Наливаємо напій в підігріту чашку або склянку. Готовий раф можна прикрасити, наприклад какао або меленою корицею.

Ви також можете приготувати раф каву, використовуючи альтернативні рецепти. Для цього можна використовувати сиропи з різними смаками, наприклад з лавандою. Готують також раф з додаванням меду, арахісової пасти, солоної карамелі, кокосових вершків і стружки. 

Кошик порожнiй!
0