Рецепти смачного гарячого шоколаду

Рецепти смачного гарячого шоколаду

Гарячий шоколад — улюблене лакомство не тільки дітей, а й дорослих. Ми підготували для вас універсальні рецепти гарячого шоколаду на будь-який смак.

У класичних рецептах використовують коров’яче молоко, проте його легко замінити на будь-яке інше рослинне. Не бійтеся експериментів — молоко з фундука або соєве з бананом відмінно поєднуються з ніжним шоколадом.

Рецепт пряного гарячого шоколаду з корицею

Чудовий смак швейцарського гарячого шоколаду розкривається по-новому в поєднанні з нотами кориці і апельсина. Простий і швидкий рецепт, який підійде для підняття настрою, коли за вікном прохолода і негода.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: на 4 персони

Інгредієнти:
Какао Caotina Classic – 4 ст. ложки
Молоко – 600 мл.
Вершки – 150 мл.
Цукор – ½ ч. ложки
Кориця – ½ ст. ложки
Цедра апельсина

Спосіб приготування:

  1. У сотейнику з’єднайте молоко з какао.
  2. Додайте цедру апельсина.
  3. Доведіть суміш до кипіння і зніміть з вогню.
  4. Дайте какао настоятися 5-7 хвилин під кришкою.
  5. Процідіть гарячий шоколад, за допомогою сита. Розлийте напій по чашках.
  6. Вершки збийте з цукром і корицею до загустіння.
  7. Додайте збиті вершки в гарячий шоколад.
  8. Прикрасьте готовий напій, присипавши його какао, корицею або тертим шоколадом.

Рецепт чорного гарячого шоколаду з апельсиновим соком

Насичений чорний шоколад смачний і сам по собі. Але що, якщо додати до нього трохи цитрусових ноток? Освіжаючий і неймовірно ніжний рецепт, який можна готувати, як в гарячому, так і холодному вигляді.

Час приготування 5 хвилин

Кількість порцій: на 1 персону

Інгредієнти:

Какао Caotina Dark – 2-3 ст. ложки

Молоко – 200 мл.

Апельсиновий сік – 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. З’єднайте молоко і пару ложок гарячого шоколаду, підігрійте.
  2. Додайте апельсиновий сік.
  3. Можна приготувати холодну версію какао для спекотних літніх днів. Для цього використовуйте не гаряче, а охолоджене молоко. Викладіть в стакан для подачі кубики льоду і наливайте готове какао.

Рецепт Какао фрапе по-східному

Щоб приготувати смачний какао не обов’язково робити його гарячим. Какао Caotina можна додавати як в тепле, так і в холодне молоко. Цей рецепт не залишить байдужим любителів ніжних прохолодних напоїв. Пряні спеції та вершкове морозиво ідеально поєднуються з насиченим смаком какао.

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: на 4 персони

Інгредієнти:
Какао Caotina Classic – 8 ст. ложок
Молоко – 700 мл.
Коріандр – ½ ч. ложки
Кардамон – ½ ч. ложки
Кориця – 1 паличка
Гвоздика – 2 шт.
Аніс – 1 шт.
Морозиво – 450 гр.

Спосіб приготування:

  1. Поєднайте молоко разом з  какао.
  2. Додайте спеції.
  3. Розріжте паличку кориці уздовж і також відправте в суміш.
  4. Закрийте ємність і відправте в холодильник на пару годин.
  5. Процідіть суміш.
  6. Додайте морозиво і збивайте міксером або блендером до утворення піни. Ідеальним варіантом буде морозиво зі смаком мокко. Але ви також можете використовувати шоколадне, кавове, ванільне або будь-яке інше на ваш смак.
  7. Наливайте в порційні стакани (250 мл), прикрасьте корицею.

Рецепт гарбузової какао-лате зі спеціями

У цьому рецепті солодкий і трохи маслянистий смак білого шоколаду зустрічається з пряним гарбузом. Улюблений напій осінньої пори по всьому світу.

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порций: на 2 персони

Інгридієнти:
Какао Caotina White – 4 ст. ложок
Молоко – 500 мл.
Гарбузове пюре – 50 мл.
Спеції: молота кориця, імбир, гвоздика, мускатний горіх, духмяний перець
Взбиті вершки (для прикраси)

Спосіб приготування:

  1. З’єднайте молоко з какао і підігрійте.
  2. Додайте гарбуз і спеції за смаком, добре перемішайте.
  3. Налийте готовий напій по склянках.
  4. Прикрасьте збитими вершками. Зверху можна додати карамельний або шоколадний топінг.

Caotina Classic
Caotina Dark
Caotina White

Summary
recipe image
Recipe Name
Рецепт пряного гарячого шоколаду з корицею
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Кошик порожнiй!
0