Безкоштовне вiдправлення при замовленнi вiд 1000 грн!
Рецепти смачного гарячого шоколаду

Рецепти смачного гарячого шоколаду

Гарячий шоколад — улюблене лакомство не тільки дітей, а й дорослих. Ми підготували для вас універсальні рецепти гарячого шоколаду на будь-який смак.

У класичних рецептах використовують коров’яче молоко, проте його легко замінити на будь-яке інше рослинне. Не бійтеся експериментів — молоко з фундука або соєве з бананом відмінно поєднуються з ніжним шоколадом.

Рецепт пряного гарячого шоколаду з корицею

Чудовий смак швейцарського гарячого шоколаду розкривається по-новому в поєднанні з нотами кориці і апельсина. Простий і швидкий рецепт, який підійде для підняття настрою, коли за вікном прохолода і негода.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: на 4 персони

Інгредієнти:
Какао Caotina Classic – 4 ст. ложки
Молоко – 600 мл.
Вершки – 150 мл.
Цукор – ½ ч. ложки
Кориця – ½ ст. ложки
Цедра апельсина

Спосіб приготування:

  1. У сотейнику з’єднайте молоко з какао.
  2. Додайте цедру апельсина.
  3. Доведіть суміш до кипіння і зніміть з вогню.
  4. Дайте какао настоятися 5-7 хвилин під кришкою.
  5. Процідіть гарячий шоколад, за допомогою сита. Розлийте напій по чашках.
  6. Вершки збийте з цукром і корицею до загустіння.
  7. Додайте збиті вершки в гарячий шоколад.
  8. Прикрасьте готовий напій, присипавши його какао, корицею або тертим шоколадом.

Рецепт чорного гарячого шоколаду з апельсиновим соком

Насичений чорний шоколад смачний і сам по собі. Але що, якщо додати до нього трохи цитрусових ноток? Освіжаючий і неймовірно ніжний рецепт, який можна готувати, як в гарячому, так і холодному вигляді.

Час приготування 5 хвилин

Кількість порцій: на 1 персону

Інгредієнти:

Какао Caotina Dark – 2-3 ст. ложки

Молоко – 200 мл.

Апельсиновий сік – 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. З’єднайте молоко і пару ложок гарячого шоколаду, підігрійте.
  2. Додайте апельсиновий сік.
  3. Можна приготувати холодну версію какао для спекотних літніх днів. Для цього використовуйте не гаряче, а охолоджене молоко. Викладіть в стакан для подачі кубики льоду і наливайте готове какао.

Рецепт Какао фрапе по-східному

Щоб приготувати смачний какао не обов’язково робити його гарячим. Какао Caotina можна додавати як в тепле, так і в холодне молоко. Цей рецепт не залишить байдужим любителів ніжних прохолодних напоїв. Пряні спеції та вершкове морозиво ідеально поєднуються з насиченим смаком какао.

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: на 4 персони

Інгредієнти:
Какао Caotina Classic – 8 ст. ложок
Молоко – 700 мл.
Коріандр – ½ ч. ложки
Кардамон – ½ ч. ложки
Кориця – 1 паличка
Гвоздика – 2 шт.
Аніс – 1 шт.
Морозиво – 450 гр.

Спосіб приготування:

  1. Поєднайте молоко разом з  какао.
  2. Додайте спеції.
  3. Розріжте паличку кориці уздовж і також відправте в суміш.
  4. Закрийте ємність і відправте в холодильник на пару годин.
  5. Процідіть суміш.
  6. Додайте морозиво і збивайте міксером або блендером до утворення піни. Ідеальним варіантом буде морозиво зі смаком мокко. Але ви також можете використовувати шоколадне, кавове, ванільне або будь-яке інше на ваш смак.
  7. Наливайте в порційні стакани (250 мл), прикрасьте корицею.

Рецепт гарбузової какао-лате зі спеціями

У цьому рецепті солодкий і трохи маслянистий смак білого шоколаду зустрічається з пряним гарбузом. Улюблений напій осінньої пори по всьому світу.

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порций: на 2 персони

Інгридієнти:
Какао Caotina White – 4 ст. ложок
Молоко – 500 мл.
Гарбузове пюре – 50 мл.
Спеції: молота кориця, імбир, гвоздика, мускатний горіх, духмяний перець
Взбиті вершки (для прикраси)

Спосіб приготування:

  1. З’єднайте молоко з какао і підігрійте.
  2. Додайте гарбуз і спеції за смаком, добре перемішайте.
  3. Налийте готовий напій по склянках.
  4. Прикрасьте збитими вершками. Зверху можна додати карамельний або шоколадний топінг.

 

Кошик порожнiй!
0