Посібник з приготування кави в капсулах

Посібник з приготування кави в капсулах

Як приготувати каву в капсулах?

Мабуть, легшого способу, ніж з використанням капсульної кавоварки, не знайти. Така кавоварка не тільки нескладна у використанні, а й у догляді. Ми підготували для вас докладний гайд з приготування кави в капсулах.

Обрати кращу каву в капсулах

Підготовка

Якщо у вас велика упаковка капсул, дістаньте капсулу із коробки. Розкривати капсулу не потрібно. Принцип роботи капсульної кавоварки полягає в тому, що вона сама робить отвори в капсулі.

Згідно з інструкцією пристрою, вставте капсулу в кавоварку і закрийте кришку. Зверніть увагу на те, що кришку необхідно закрити щільно, до клацання. Це важливо, оскільки, якщо не закрити як слід кришку, тиску для приготування кави може бути недостатньо. Також може пролитися вода.

Напої

Далі потрібно вибрати обсяг бажаного напою. Капсульні кавоварки можуть приготувати еспресо чи лунго. При виборі лунго через капсулу проливається більша кількість води. Коли ви вибрали обсяг напою, можна поставити чашку на піддон кавомашини.

Деякі капсули також можуть мати сухе молоко у складі та інші добавки.

Помел та дозування

Головна перевага кави в капсулах — порція кави і ступінь її помелу розраховані заздалегідь. Як правило, капсули еспресо містять 5 г кави, а порція подвійного еспресо в свою чергу — 10 грам. Дозування води буде різним залежно від обраного напою.

Температура води

Для приготування кави вибирайте фільтровану або бутильовану воду кімнатної температури. Не бажано використовувати тверду, а також дуже холодну воду. Це може вплинути на роботу кавоварки, особливо на утворення накипу.

Пролив води

Класичні капсули Nespresso містять кавові зерна темного ступеня обсмажування. Для стабілізації екстракції іноді рекомендують етап передзмочування. Цей етап передує основному проливу води.

Щоб зробити передзмочування в капсульній кавомашині, необхідно:

  • Вставити капсулу з кавою та почати протоку, натиснувши кнопку старту.
  • Наповніть капсулу водою протягом 10 секунд, а потім зупиніть подачу
  • Як і в інших способах заварювання, зачекайте від 15 до 30 секунд
  • Після можна пролити воду, що залишилася.

У капсулах зі світлішим рівнем обсмажування екстракції нижче, так що проводити етап передзмочування необхідності немає.

Чистота та догляд за капсульною кавомашиною

Доглядати капсульну кавомашину дуже просто. Достатньо лише промивати резервуар для води та резервуар для збору крапель.

Також можна чистити кавомашину спеціальними засобами для капсульних ковомашин. Вони усувають залишки кави та кавових олій із внутрішніх частин кавомашини. Щоб скористатися капсулою, що чистить, достатньо вставити її в кавомашину замість кавової капсули. Після цього необхідно запустити програму приготування кави. Наступний крок – полоскання. Пролийте воду кількома циклами через кавоварку, не вставляючи капсулу.

Якщо щось пішло не так

Більшість несправностей із капсульною кавоваркою можна усунути самостійно.

  • Якщо після натискання кнопки проливу замість кави тече вода, швидше за все капсула притиснута нещільно. Для усунення такої проблеми необхідно переконатися, що кришка кавомашини щільно закрита.
  • Якщо при запуску програми кавоварка гуде, але вода не проходить, то можливо не вистачає тиску в помпі, через те, що капсули занадто запресовані. Щоб вирішити цю проблему, необхідно запустити пропуск води. Для цього натисніть програму приготування на кілька секунд без капсули всередині машини. Після цього вставте капсулу і знову натисніть пуск.
  • Якщо капсула не пробивається кавоваркою, необхідно переконатися, що кришка щільно закрита. Також проблема може бути у слабкому тиску помпи.

Якщо впоратися з проблемою самостійно не вдається, зверніться до виробника капсул або виробника кофемашини.

Кошик порожнiй!
0