У Києві нагородили кращого бариста по латте-арту

У Києві нагородили кращого бариста по латте-арту

Культура малюнка на каву — відносно новий напрямок, яке впевнено набирає обертів в Україні. 15-16 травня пройшов найбільший латте-арт баттл на території країни від проєкту Barista Games.

Турнір з чотирьох раундів проходив в Києві на майданчику Освіторіа Хаб. У змаганнях взяли участь 100 латтеартистів з усієї України. У фіналі змагалися Орест Чорнодолюк (Custom Coffee School), Микола Андрейко (Studio 78) і Богдан Рябик (Octo Tower).

Перемогу і головний приз розміром в 25 000 гривень отримав бариста родом з Івано-Франківська Орест Чорнодолюк. Раніше латтеартист брав участь і займав призові місця в багатьох конкурсах, таких як Odessa LatteArt challenge, Vegan LatteArt battle, Pitcher King — v 4.0. Крім того, у 2019 році на чемпіонаті «Latteartist. Народний кавовий художник «отримав титул першого народного латте-артиста.

Наступний захід від Barista Games по латтеарту пройде в онлайн форматі цього літа. Переможця обиратимуть професійні судді, а також глядачі, які зможуть проголосувати за роботи учасників, поставивши лайк. Переможець отримає звання Народного латтеартіста 2021 і 15 000 гривень.

Обрати пінчер для створення кавових шедеврів.

Кошик порожнiй!
0