Всесвітній День кави — коли він і які традиції?

Всесвітній День кави — коли він і які традиції?

1 жовтня – Всесвітній День кави.
Кава – один із найвідоміших та найпопулярніших напоїв серед жителів нашої планети. Тисячі людей починають щодня з прекрасного ритуалу приготування філіжанки ароматної кави для бадьорого початку дня, але багато з них навіть не знали про існування Дня кави. А чи знали ви про це?

У цій статті ми розповімо про історію та традиції святкування Дня кави, а також про те, як цей день відзначать у 2022 році.

Обрати найкращу каву

Як День Кави відзначать у 2022 році

Ефіопія – батьківщина кави. За час розвитку кавової індустрії багато людей чули про історію з далекого 9-го століття про виявлення пастухом кавових дерев, під час вигулу овець. Але більш достовірна інформація про приготування та пиття кави ставляться ближче до 16-го століття. Надалі кавовий напій перемістився і на схід, а ближче до 19 століття став відомим в Америці, Індонезії та Італії.

День кави, коли відзначати?

У календарі є багато дат, які так чи інакше пов’язані з кавою.

ICO (міжнародна кавова організація) встановила дату для святкування дня кави 1 жовтня, саме цього дня багато країн-виробників стартують збирання врожаю з кавових дерев.

Коли ж уперше відсвяткували День кави?

У 1983 року в Японії – пройшло перше свято на честь кави, надалі таку ідею підтримали й багато інших країн. Відзначався День кави у різні дні і нарешті у 2014 році вищезгадана Міжнародна кавова організація затвердила єдиний Міжнародний день кави. На сьогоднішній день це свято охопило 75 країн.

День кави у різних країнах

Італія. Італійці вважаються батьками такого чудового напою як еспресо. Організатором цього свята виступає Національний Інститут Італійського Еспресо, який є досить відомою організацією. 17 квітня є днем кави в Італії, так він має другу назву – День Еспресо.

Ісландія. У цій країні немає точної дати відзначення дня кави. У цій країні відзначають День сонячної кави першого дня, коли сходить сонце після полярної ночі.

Південна Америка. Бразилія відзначає День кави 24 травня. Коста-Ріка – 12 вересня. Колумбія – 27 червня. А от у Перу немає фіксованої дати свята дня кави, тут її відзначають кожну четверту суботу серпня.

У США, Канаді, Угорщині, Швеції, Норвегії День кави відзначають 29 вересня, Швейцарія – 16 травня, Японія та Австрія – 1 жовтня.

Ірландія. У цій країні святкування на честь дня кави відбуваються двічі. З 25 січня щороку протягом тижня відзначають Національний День ірландської кави. А 19 вересня святкують Національний День кави.

Як традиційно відзначають День кави

Метою святкувань на честь Дня кави є розвиток індустрії кави та просування кавових напоїв у маси. Цього дня проводять лекції та семінари, проводять конкурси для баристів, майстер-класи для всіх бажаючих, акції, дегустації напоїв та багато іншого.

Це свято об’єднує людей всіх професій пов’язаних з кавовою індустрією це і робітники плантації, продавці та бариста, а також любителів кави. Відмінним способом святкування Дня кави буде візит до улюбленої кав’ярні за чашкою ароматної кави або придбання нового кавового обладнання.

Кошик порожнiй!
0