Безкоштовне вiдправлення при замовленнi вiд 1000 грн!
Як відкрити кав’ярню: поради від Дому Кави 

Як відкрити кав’ярню: поради від Дому Кави 

Відкриття кав’ярні – відмінна можливість реалізувати свій творчий потенціал для починаючих підприємців. Популярність всіма улюбленого ароматного напою з кожним роком тільки зростає. Все більше людей цікавляться кавовою культурою – на піку вже третя хвиля кави. Якщо у вас є стартовий капітал, але ви не знаєте, з чого почати, читайте далі.

Поради по відкриттю кав’ярні 

Бізнес-план

Для того, щоб відкрити кав’ярню, необхідно врахувати безліч чинників. Важливо скласти докладний бізнес-план, в якому будуть пораховані адміністративні та операційні витрати, передбачуваний
прибуток, маркетингова стратегія, необхідне обладнання, оренда тощо.

Вибір обладнання для кав’ярні

Головним обладнанням для відкриття кав’ярні є:
● кавоварка
● кавомолка
● система очищення води

При виборі кавомашини для кав’ярні, враховуйте кількість посадочних місць і потік відвідувачів. Для кафе і невеликих закладів повинно бути достатньо автоматичної зернової кавомашини. Якщо ж Ви
відкриваєте профільну кав’ярню, в якій буде працювати бариста, то краще використовувати професійну ріжкову кавоварку або напівавтоматичну еспресо-машину. Такі пристрої вимагають активної участі та дозволяють регулювати особливості і смакові якості напою.

Додатково до кавомашини, необхідно подбати про кавові аксесуари. Так, вам можуть знадобитися: пітчери, темпери, джигери, мірні склянки та ін. Не забувайте також про посуд для приготування кави.
Вам знадобляться чашки і стакани різних розмірів для приготування різних напоїв.

Для того, щоб техніка прослужила якомога довше, доглядайте за нею за допомогою спеціальних засобів. Чистка необхідна для молочної системи кавомашини, а також для видалення накипу і
кавових масел.

Кав’ярня формату «to go»

Ритм сучасного життя диктує свої правила. Все більше людей беруть каву на винос і біжать по своїх справах. Великий потік людей передбачає швидку роботу техніки і приготування кави. Вибираючи кавоварку для невеликих кавових точок, віддавайте перевагу моделям з великими обсягами бункерів для води і кави.

Кав’ярня з посадкою

Основа гарної кав’ярні — гарна кавоварка. Не економте на якості техніки та віддавайте перевагу професійному кавовому обладнанню.

Сьогодні користуються попитом альтернативні способи заварювання кави. Ви можете придбати спеціальне обладнання для приготування пуровера V60, кемекса або аеропреса. Зверніть увагу на крапельні кавоварки, які варять фільтр каву. Перевагою фільтру є швидкість роботи – за короткий час можна приготувати великий обсяг напою.

Вибір приміщення і дизайн

Спершу визначте концепцію закладу і його формат. Шукаючи приміщення, орієнтуйтеся на кількість людей, які проходять повз закладу, а також на те який відсоток людей зайдуть в нього.

Дизайн інтер’єру повинен створювати настрій для приємного проведення часу і спілкування. Гарне зонування і планування впливають на швидкість і якість обслуговування. Дотримуйтеся єдиного стилю для зони приготування напоїв та зали для гостей.

Пам’ятайте, що важливий не тільки дизайн всередині приміщення, але і зовні. Вдалі дизайн екстер’єру та вивіска привертають увагу і збільшують шанс на те, що гості зайдуть за чашкою кави саме до вас.

Кошик порожнiй!
0