Як відкрити кав’ярню: поради від Дім Кави 

Як відкрити кав’ярню: поради від Дім Кави 

Відкриття кав’ярні – відмінна можливість реалізувати свій творчий потенціал для починаючих підприємців. Популярність всіма улюбленого ароматного напою з кожним роком тільки зростає. Все більше людей цікавляться кавовою культурою – на піку вже третя хвиля кави. Якщо у вас є стартовий капітал, але ви не знаєте, з чого почати, читайте далі.

Поради по відкриттю кав’ярні 

yak vidkrutu kav'yarnu

Бізнес-план кав’ярні 

Для того, щоб відкрити кав’ярню, необхідно врахувати безліч чинників. Важливо скласти докладний бізнес-план, в якому будуть пораховані адміністративні та операційні витрати, передбачуваний прибуток, маркетингова стратегія, необхідне обладнання, оренда тощо.

Вибір обладнання для кав’ярні

При виборі кавомашини для кав’ярні, враховуйте кількість посадочних місць і потік відвідувачів. Для кафе і невеликих закладів повинно бути достатньо автоматичної зернової кавомашини. Якщо ж Ви відкриваєте профільну кав’ярню, в якій буде працювати бариста, то краще використовувати професійну ріжкову кавоварку або напівавтоматичну еспресо-машину. Такі пристрої вимагають активної участі та дозволяють регулювати особливості і смакові якості напою.

Основне обладнання для кав’ярні

  • Кавоварка Jura WE8 Dark Inox 15286

    Кавомашина Jura WE8 Dark Inox, виконана з використанням швейцарської технології, дозволяє за лічені секунди приготувати безліч кавових напоїв із гарантованим неперевершеним ароматом. Передбачено можливість подачі гарячої води 3-х різних рівнів для заварювання чаю протягом 45 секунд. Окремо можна додати порцію молока й меленої кави. Допускається 25 порцій відходів в спеціальному контейнері. Сховище для 500 грамів кавових зерен має щільну кришку, що дозволяє зберегти аромат кави для максимального задоволення напоєм. Ємність водяного бункера становить три літри.

  • Кавомолка Mazzer Super Jolly AUTOMATIC FSJAC1EOO/AQA-QQB

    Жорна кавомолки Super Jolly Automatic плоского типу і виготовляються зі сталі високої якості. Їх великий діаметр мінімізує нагрівання кавового зерна при помелі, що сприяє повному збереженню ароматичних якостей бленда або сорту, що використовуються. Проста у використанні та обслуговуванні, Mazzer Super Jolly Automatic відповідає всім строгим вимогам, що висуваються до обладнання для кави професійної якості.

  • Капсульна кавоварка Caffitaly Professional S9001

    Caffitaly S9001 — професійна капсульна кавоварка, результат досліджень і розробок компанії Caffitaly. Приготування кави з капсул гарантує стабільну якість напою в чашці та чистоту робочої зони кавоварки. Великі обсяги сервісних бункерів забезпечать тривалий безперебійне приготування напоїв, а якість деталей, виконаних з нержавіючої сталі, служать гарантією довговічності роботи кавомашини.

  • Пітчер Evolution Inox Ilsa 0.5л 00390060ICL

    пітчерЗручний носик пітчера дозволяє наповнювати чашки, не розливаючи при цьому вміст, підтримуючи робоче місце бармена в чистоті. З допомогою звичайного джага можна створювати справжні шедеври кава-арту – малюнки збитим до повітряної консистенції молоком прямо в чашці капучіно, латте і т. д.

  • Спінювач Молока JURA 24019

    Повітряна легкість й багатогранність. Спінювач молока від компанії JURA для приготування свіжої молочної піни дрібнопористої консистенції вперше дарує можливість приготувати такі напої, як актуальний та модний флет уайт, також охолодженими.

  • Охолоджувач молока Jura Cool Control Black 0.6 л 24161

    Охолодження молока до ідеальної температури 4°C в поєднанні з оптимальною гігієною забезпечує ідеальну основу для приготування широкого асортименту модних фірмових сортів кави з молоком. Елегантний подовжений дизайн, міцні матеріали, високоякісні алюмінієві деталі та оптимальне зручність роблять Cool Control ідеальним аксесуаром для будь-якої автоматичної кавомашини.

  • Підігрівач чашок Jura

    Професіонали принципово працюють тільки з правильно підігрітими чашками, оскільки при наливанні гарячої кави в холодні порцелянові чашки втрачається багато тепла. Занадто багато. А в попередньо підігрітих чашках чудовий букет смаку може розкритися повністю. Представляючи елегантний витончений підігрівач чашок, компанія JURA пропонує ідеальне доповнення до будь-якої кавомашині.

  • Таблетки для очищення 3-фазні JURA

    Таблетки для 3-фазового очищення. 1 фаза – Очищення Ефективно розчиняє кавовий жир. 2 фаза – Обслуговування Покриває поверхню захисним шаром і тим самим забезпечує тривалий захист. 3 фаза (нова) – Захист Запобігає утворенню вапняних відкладень солей.

  • Темпер 58 мм

    Темпер застосовується для трамбування меленої кави в ріжку (портафільтрі) кавомашини і є незамінним атрибутом бариста. Якщо кава нерівномірно утрамбована, вода проходить через менш утрамбовані місця, тим самим смак кави стає перепаленим. Правильний темпінг кави є найголовнішою деталлю у її приготуванні. Застосовувати темпер можна як для професійних кавових машин, так і для кавових машин домашнього користування. При виборі темпера обов’язково заміряйте діаметр портафільтра, темпер повинен входити в нього щільно.

Для того, щоб техніка прослужила якомога довше, доглядайте за нею за допомогою спеціальних засобів. Чистка необхідна для молочної системи кавомашини, а також для видалення накипу і кавових масел.

Замовити та купити професійне кавове обладнання вам допоможе інтернет магазин Дім Кави.

 

Вимоги до кав’ярні 

Професійне кавове обладнання повинно бути спочатку надійним і прослужити вам якомога довше .

Кавова Машина — це ключовий пристрій у кав’ярні.
Вибираючи обладнання для кави, по -перше, ми повинні знати, яка територія нашої кімнати, скільки місць ми пропонуємо і яка специфіка місця розташування, що впливає на частоту відвідування нас гостей.
У кав’ярнях ми зазвичай рекомендуємо машини щонайменше з двома заварювальними групами, але залежно від їх потреб можуть бути три чи навіть чотири.

Які бувають еспресо-машини 

Одногрупові апарати більш подходят для місць, де кава є лише доповненням, наприклад в невеликих кондитерських. Одногрупова еспресо-машина дозволяє приготувати одразу два однакових еспресо, а тригрупова — шість.
Проте пам’ятайте, що в залежності від того, які у вас є рецепти та чи відповідає кава, яку ви будете подавати, стандартам SCA (Speciality Coffee Association), в більшості випадків на одну каву буде подвійний еспресо. Тому еспресо-машини з однієї групи може бути недостатньо навіть при невеликому об’ємі продаж.
Тригрупові професійні кавомашини — це машини, які завдяки вмілій руці навченого бариста можуть обробляти до 60 чашок кави в годину.
Двогрупова машина повинна обробляти об’єм кави на рівні 10 кг в тиждень, а одногрупова – до 5 кг в тиждень. Однак слід пам’ятати, що навіть якщо ми продаємо до 5 кг кави в тиждень, у нас все рівно бувають моменти великої черги – варто інвестувати у двогрупову еспресо-машину, яка не тільки швидше приготує еспресо, але також оснащений двома насадками для спінювання молока, завдяки яким ми швидше приготуємо каву з молоком.

Найм персоналу для кав’ярні

Перед покупкою обладнання для кав’ярні ключовим питанням є наймання персоналу. Відомо, що при створенні пропозиції про роботу ми можемо шукати кваліфікованого бариста або звичайних студентів, яких навчатимемо безпосередньо на робочому місці. Якщо наша команда з якихось причин часто змінюватиметься, то варто задуматися про купівлю кавомашини з системами, що підтримують роботу найнятих людей.
Більш просунуті кавоварки вимагають набагато більше знань для правильної та ефективної експлуатації та обслуговування.
Треба пам’ятати, що якість кави, що подається, залежить не тільки від можливостей обладнання, а насамперед від навичок бариста.Тому вибір найдорожчої кавоварки, яку ми можемо собі дозволити, часто не є дуже розумною ідеєю. Може виявитися, що кавоварка та кавомолка потребують більш частого коригування, про що недосвідчений власник не має уявлення. Це обмежує якість продукту, що подається, і це простий спосіб втратити клієнтів.
Багато майбутніх і починаючих власників кав’ярень не усвідомлюють, що приготувати хороший еспресо складніше, ніж може здатися. Помилково думати, що процес заварювання зводиться до того, щоб налити каву та натиснути кнопку.
Варто отримати знання про обладнання, його роботу, обслуговування та приготування кави на початку свого кавового шляху. Це дозволить співробітникам зберегти більший контроль, високу якість звареної кави, знизити витрати на обслуговування та загалом підвищити шанси на успіх бізнесу кав’ярні.

Якість еспресо

Якість еспресо — ключовий фактор, який змушує покупця, який вже одного разу спробував вашу каву, повернутися і запросити друзів. Кожна кав’ярня повинна постійно покращувати свою продукцію та пропонувати кращу каву. Якісна професійна кавомашина та кавомолка, а також бариста, що володіє мистецтвом заварювання кави та керуванням цими машинами, мають величезний вплив на успіх кави.
Для підтримки свого бізнесу ви можете вибрати машину, яка оснащена можливістю автоматичної установки дози кави, сучасним двигуном, що заощаджує воду та енергію. Важливо й те, що є можливість автоматично встановлювати температуру води, парову форсунку для найкращого еспресо.
Сучасні кафе все частіше вибирають низькі еспресо-машини, завдяки яким бариста може вільно розмовляти з клієнтом під час приготування кави.

Вимоги до кавомолки 

Також необхідно забезпечити кафе професійною кавомолкою, яка дозволить кофемашині працювати оптимально.
— Кавомолка повинна мати широкий діапазон налаштувань ступеня помелу.
— Якісна кавомолка не створює великої кількості пилу, а кава перемелюється рівномірно.
— Приготовлений напій позбавлений зайвої гіркоти, а його смак чудово збалансований.
— Пристрій повинен мати резервуар для зерен великої ємності, щоб ви могли приготувати кілька чашок без дозаправки.
— Ще один важливий параметр – потужність. Найкращі кавомолки для кафе мають двигуни потужністю 200 Вт. Це значення дозволяє швидко перемолоти зерна, і в той же час гарантує, що пристрій не згорить навіть після багатьох годин роботи.
— Також слід звернути увагу на матеріал жорнів. Для кав’ярні варто вибрати кавомолку зі сталевими жорнами. Сталь добре витримує навіть інтенсивне використання. Крім того, вона не сприяє утворенню кавового пилу, тому напій має ідеальний смак.

Основний елемент якісної кави – вода

У підприємствах громадського харчування велику роль відіграє якість води. Жорстка вода сприяє скороченню терміну служби обладнання, що контактує з гарячою водою або парою. Білі відкладення (відомі як котельний накип) призводять до виходу з ладу обладнання.
Кавоварки – пристрої, які коштують дуже дорого. Набагато дорожче, ніж системи очищення води. Інвестиції у правильну воду того варті. Вам не потрібно встановлювати фільтр води на весь об’єкт. Достатньо фільтра для води перед конкретним пристроєм. Хороша кава – це вітрина кав’ярні. Кінцевий ефект напою складається не тільки з самих кавових зерен, але і води, яка підкреслить його аромат.

Кавові аксесуари

Кавові аксесуари відіграють важливу роль при відкритті вашого кавового бізнесу. Якісні напої часто є прямим результатом наявності правильних інструментів бариста. Вам обов’язково знадобиться:

  • темпер — для утрамбування кави в ситі
  • килимок — для трамбування, щоб захистити нашу кухонну стільницю від пошкоджень
  • молочник — для спінювання молока. Правильна модель має вирішальне значення при приготуванні латте-арту – добре, якщо носик злегка загнутий вгору. Якщо ви додатково працюєте з напоями на рослинній основі: соєвими, кокосовими, вівсяними тощо, рекомендується мати для них окремі глечики. Завдяки цьому ви уникнете можливого перехресного забруднення, яке може спричинити алергічні реакції або непотрібні конфлікти з клієнтами.
  • Склянки для латте, в яких шари кави та молока будуть розташовані апетитно. І якщо ми хочемо, щоб наші чашки з яких ми п’ємо каву, зберігали каву теплою, крім того, що варто вибрати посуд з товстої порцеляни.
  • нагрівачі для чашок — найкраще, якби чашки були попередньо нагріті
  • вакуумний контейнера для молока — підтримує температуру молока, щойно витягнутого з холодильника, або просто охолоджувати молоко за допомогою охолоджувача молока , призначеного для підключення безпосередньо до еспресо-машини.

Кав’ярня формату «to go» або с зобою

Ритм сучасного життя диктує свої правила. Все більше людей беруть каву на винос і біжать по своїх справах. Великий потік людей передбачає швидку роботу техніки і приготування кави. Вибираючи кавоварку для невеликих кавових точок, віддавайте перевагу моделям з великими обсягами бункерів для води і кави.
M12 Plus — перевагами цієї кавомашини є: великий 10,1-дюймовий екран, два проточних бойлери, дві вібраційні помпи, автоматичне очищення системи, можливість підключення Pay-Pass модуля, створення власних рецептів напоїв. 

Кав’ярня з посадкою

Необхідний список обладнання для кав’ярень: 

  • меблі
  • кавомашина 
  • кавомолка
  • системи очищення води
  • посуд
  • аксесуари, необхідні для кавових машин (темпери, пітчери, джиггері)
  • предмети для очищення обладнання та закладу.

Якщо ви плануєте відкрити офлайн кав’ярню, але у вас немає досвіду, вам допоможе франшиза, докладніше можете дізнатися у менеджера, вся інформація — Франшиза від Дім Кава.

Вибір приміщення і дизайн

Спершу визначте концепцію закладу і його формат. Шукаючи приміщення, орієнтуйтеся на кількість людей, які проходять повз закладу, а також на те який відсоток людей зайдуть в нього.
Дизайн інтер’єру повинен створювати настрій для приємного проведення часу і спілкування. Гарне зонування і планування впливають на швидкість і якість обслуговування.
Дотримуйтеся єдиного стилю для зони приготування напоїв та зали для гостей.
Все, що стосується екології, зараз дуже гаряче. Створення кафе або будь -якої гастрономічної установи, заснованої на екологічних тенденціях, безумовно, оцінять майбутні клієнти.
Багато кавових машин вже представили проекологічні рішення, які, крім сумісності з навколишнім середовищем, також можуть заощадити на експлуатаційних витратах на пристрій. Під час пошуку кавоварки слід перевірити, чи виготовляється вона з екологічно чистих матеріалів, які можна переробляти. 
Пам’ятайте, що важливий не тільки дизайн всередині приміщення, але і зовні. Вдалі дизайн екстер’єру та вивіска привертають увагу і збільшують шанс на те, що гості зайдуть за чашкою кави саме до вас.

Кошик порожнiй!
0