Як вибрати спінювач молока (капучинатор)

Як вибрати спінювач молока (капучинатор)

Не обов’язково мати кавоварку або автоматичну кавомашину з вбудованим капучинатором, щоб приготувати улюблений капучино з пишною пінкою. Досить лише придбати спінювач молока. Таке пристосування є незамінним помічником, будучи при цьому простим у використанні та догляді.

Спінювач молока – це спеціальне пристосування, за допомогою якого можна емульгувати молоко для приготування лате, капучино, мокачино та інших напоїв.

Автокапучинатор Saeco (Gaggia) Milk Island

Спінювач Молока JURA

Які бувають типи капучинаторів

Yak vibrati spinyuvach moloka

Міні-міксер
Найпростіші піноутворювачі. Являють собою рукоятку з довгим жало і пружинкою-віночком на кінці. Усередині рукоятки знаходиться маленький моторчик, який призводить віночок в рух. Працюють такі міні-міксери від батарейок і недорого коштують. З їх допомогою можна збивати попередньо нагріте молоко в кружці чи іншій невеликій ємкості.

Спінювач-глечик
Збивач з ємністю для молока — капучинатори більш високого класу. Такі пристрої працюють в автоматичному режимі. Все, що вам необхідно зробити — додати молоко і натиснути кнопку запуску.

У мережі Дім Кави можно обрати вспінювач молока на будь- який смак.

Привід

Механічний
Віночок в таких спінювачах встановлюється на спеціальний вал, які з’єднується з мотором. Це проста і надійна конструкція, проте через дрібні деталі та важкодоступні місця, мити його необхідно ретельніше.

Магнітний
Піноутворювач з магнітним приводом працює таким чином. Необхідно покласти віночок на дно і переконатися, що він рівно встановлений. Такі капучинатори більш надійні та тихіше працюють. Так як чаша всередині гладка, без зазорів і виступів, чистити такий спінювач набагато простіше.

Управління

Найпростіші моделі оснащені однією кнопкою, за допомогою якої можна запустити роботу спінювача. У більш просунутих моделях є додаткові кнопки для перемикання різних режимів роботи, регулювання температури та швидкості збивання. Кнопки можуть бути як механічними, так і сенсорними.

Підігрів

Капучинатори з ємкістю можуть бути оснащені декількома режимами і функцією підігріву молока. Режим спінювання необхідний для приготування класичних напоїв на основі кави-еспресо. У режимі нагріву молока можна приготувати напої без молочної піни, а також гарячий шоколад або какао.

При використанні режиму спінювання молока без нагріву можна готувати оригінальні холодні молочні коктейлі, а також напої з акцентами на інших добавках — сиропах або лікерах. Але не забувайте, що холодне молоко завжди складніше збивати.

Внутрішнє покриття

Внутрішні стінки спінювача як правило покриті дрібнопористою емаллю. Вона довго залишається гладкою і легко очищається. Бувають глечики з полірованої нержавіючої сталі. Вони абсолютно безпечні і також прості в догляді.

У моделях більш високого класу використовується антипригарне покриття (тефлон або кераміка). Такі піноутворювачі також можна використовувати для приготування какао та інших напоїв.

Об’єм

Якщо ви вибрали спінювач-глечик, то зверніть увагу на його обсяг. Глечики з ємністю від 100 до 250 мл розраховані на приготування молока для однієї-двох чашок капучіно. Для приготування більшої кількості, наприклад при прийомі гостей, придивіться до піноутворювача об’ємом до 500 мл.

Потужність

Чим вище продуктивність моделі, тим швидше здійснюється процес збивання. Для простого домашнього використання капучинатора до декількох разів на день буде достатньо моделі з потужністю до 500 Вт.

Якщо ви часто приймаєте у себе гостей, які люблять кавові напої з молочною піною, то ви можете розглянути високопродуктивні піноутворювачі.

Кошик порожнiй!
0