Найсмачніша кава в зернах в 2024 — Топ 3 найсмачніших кав

Найсмачніша кава в зернах в 2024 — Топ 3 найсмачніших кав

Як обирають найсмачнішу каву в зернах

Для багатьох людей кава – це перш за все постачальник енергії протягом дня. Так би мовити, натуральний аналог енергетичного напою.

Оскільки кава — це питання смаку, з яким, як відомо, можна сперечатися, все ж таки існують деякі якісні ознаки, за якими можна відрізнити дуже добрий продукт від меншого.

Обсмажування зерна:

Ідеальна обсмажування – це одна з важливих характеристика якісної кави. Час обсмажування дуже впливає на якість і смак кави. Наприклад, тривале обсмажування робить його значно м’якшим, а значить, і смачнішим для багатьох людей.

Ступінь обсмажування також впливає на розкриття аромату кавових зерен. Обсмажування в барабані є особливо лагідним і рівномірним для зерен. Таке обсмажування запобігає обвуглюванню зерен зовні, поки вони залишаються сирими всередині. З іншого боку, якщо кава на смак кисло-гірка або навіть підгоріла, ймовірно, кавові зерна не були обсмажені ні м’яко, ні при помірних температурах.

На жаль, так часто буває, особливо із промисловими товарами. Так зване шокове обсмажування займає лише кілька хвилин. Крім того, зерна піддаються дії температури до 600 градусів. На жаль, результат часто буває менш ніж приємним.

Кислотність кавового зерна:

Вміст кислоти у каві є важливим компонентом та фактором смаку. Деякі люблять помірний ступінь кислотності у каві. Інші більш чутливі до кислинки, вони надають перевагу більш м’якому смаку . Тому конкретні заяви про кислотність є важливим орієнтиром для багатьох любителів кави. Зерна арабіки зазвичай містять більше кислоти, ніж робуста, світле обсмажування кисліше, ніж темна. Каву, яка на смак дуже кисла, зазвичай можна віднести до недоліків у процесі обсмажування, що, звичайно ж, шкодить її аромату

Аромат кави:

Навряд чи якийсь інший натуральний продукт пропонує такий широкий спектр ароматів, як кава. Аромати кави найчастіше варіюються від квіткових, солодких та фруктових до горіхових чи пряних. Насправді при приготуванні кави розкриваються сотні різних смаків. Що відрізняє якісний продукт, так це гармонійна взаємодія безлічі різних смакових нотів між собою. Хороша кава має складний, але дуже чистий аромат.

Пінка в каві:

Ще одним показником високої якості зерен є пінка, так би мовити, корона кави.

Якщо пінка занадто світла, це говорить про старі кавові зерна, аромат яких вже випарувався. Якщо занадто темна, можливо, слід відрегулювати ступінь помелу або кількість кави для напою, що використовується.Пінка також не повинна бути надто рідкою. Якщо ви можете розмішати її ложкою, і вона одразу ж не розчиниться у напої, то ви на правильному шляху.

Залежність смаку та способу заварювання кави

Коли справа доходить до техніки приготування, любителі кави часто мають різні уявлення. У той час як деякі вибирають повністю автоматичну кавомашину, для деяких немає нічого кращого за портафільтр, а інші прихильники старої доброї фільтрувальної машини.

Насправді, вибір кавових зерен також показує, що не всі види однаково підходять для кожного виду приготування. Так що, якщо у вас є улюблена техніка, ви також повинні вибрати правильну каву для отримання найкращих смакових відчуттів.

Наприклад, тонші сорти кави, такі як 100% арабіка, особливо добре підходять для фільтрувальних машин. Деякі склади спеціально розроблені для використання у повністю автоматичних машинах.

У світі існує близько 40 різних видів кави, які різняться за походженням, кислотністю та способом приготування. Нині вирощують переважно сорти Арабіка і Робуста. Лише небагато сортів кави мають «одиночне походження», що означає, що всі кавові зерна походять з однієї країни вирощування.

Арабіка, ймовірно, є найвідомішим видом кавових зерен, і сьогодні її припадає від 60 до 70% світового вирощування кави. Це відбувається здебільшого у таких країнах, як Бразилія, Колумбія та Ефіопія. Типовими характеристиками кави арабіка є її сильний аромат, світла горіхово-коричнева пінка з червоним відтінком і яскраво виражений смак.
40% світових урожаїв кави і надходять з таких країн, як В’єтнам, Індія та Індонезія. Вони не тільки менші і кругліші, ніж зерна арабіки, але й мають більш шоколадний і гіркий смак.

Типові суміші зерен містять зерна арабіки та робусти у різних пропорціях. Традиційні суміші для еспресо зазвичай містять близько 50% робусти, так як її міцний відтінок поєднується з цукром, створюючи карамельний відтінок.

Кава 2024 — перелік найсмачніших кавових зерен

З нескінченною пропозицією та різноманітністю вибора на ринку, не завжди легко знайти найкращу каву. Щоб полегшити вибір, ми розглянь поточні фаворити 2024 в УКРАЇНІ .

  • Кава в зернах Lavazza Caffè Crema Classico — суміш зерен арабіки та робусти

За словами виробника, кава, приготовлена із суміші зерен Lavazza, має дуже тонку пінку і стійкий смак. Зерна є сумішшю сортів арабіки і робусти. Обсмажування м’яке, що робить смак кави гладкою та м’якою. Походження кавових зерен Lavazza визначає як Південну Америку, Африку та Південну Азію. За словами виробника, під час приготування кави утворює золотисту пінку та аромат сухофруктів з відтінком шоколаду.

Дана кава підходить для повністю автоматичних машин і в меленому вигляді для всіх інших типів приготування, таких як фільтр-машини або френч-прес. Lavazza рекомендує пересипати відкриту каву в герметичну тару та зберігати в холодильнику. Каву слід витягти з холодильника приблизно за 5 хвилин до використання. Ця кава веганська і зроблена без продуктів тваринного походження.

  • Кава Tchibo Caffè Crema — Насичена кава в зернах з ароматним, міцним смаком

За словами Чібо, з кавових зерен Caffè Crema можна приготувати насичену, ароматну та міцну каву. Виробник використовує тільки зерна арабіки з кращих висот Латинської Америки. З них у обжарювальному цеху в Гамбурзі створюється ідеальний продукт шляхом особливо щадного обсмажування. Ідеальний вибір як для чорної кави, так і для кави з молоком. 

Кавові зерна Caffè Crema підходять для повністю автоматичних кофемашин і за такого способу приготування повинні утворювати бархатисту пінку. Але приготування за допомогою портафільтра або еспресо-машини також має забезпечити максимальне задоволення. Упаковка містить один кілограм кавових зерен з практичним отвором

  • Кава в зернах Galapagos San Cristobal

Galapagos San Cristobal — це один з рідкісних сортів арабіки, виробництво якого строго обмежене. Належить до типу Arabica Bourbon (другого найстаршого сорту після Typica). Плантації знаходяться на острові Сан-Крістобаль, на родючих вулканічних ґрунтах національного заповідника Еквадору. Завдяки тому, що міжнародна організація ЮНЕСКО оголосила Галапагоські острови біосферним заповідником, там заборонена будь-якого роду діяльність. Всі острова архіпелагу вулканічного походження, але не скрізь умови підходять для вирощування кави. 
Купити Galapagos San Cristobal можно на нашему сайті

Острів Сан-Крістобаль ідеальний у всьому: як за складом ґрунту, кліматичними умовами, так і за складом води – кавові плантації зрощуються найчистішою водою озера-кратера Ель-Юнко. 

Смак кави добре збалансований із вираженою кислотністю та гіркотою, присутня легка солоність.Має середньо-темне обсмаження і аромати тропічних фруктів, спецій з яскраво вираженими нотами меду

Ця кава ідеально підходить для приготування на традиційних і автоматичних еспресо-кавоварках. Температура заварювання не повинна перевищувати 91 °C.

Кошик порожнiй!
0