Смачні рецепти кави без лактози

Смачні рецепти кави без лактози

Людський організм – складна система, деякі можливості якої досі не досліджені сучасною наукою. Проте існують факти, що досить відомі широким колам вже й у наш час. Один з таких фактів – лактазна недостатність, або непереносимість молочних продуктів. Доведено, що з віком в організмі людини зменшується кількість ферменту, що допомагає перетравлювати молоко – лактази, і в деяких регіонах земної кулі кількість людей з такою особливістю може досягати 90-100%. Для деяких це абсолютно не критична інформація, однак серед кавоманів, особливо любителів смачного капучіно та лате, це справжня катастрофа! Проте не варто панікувати. Кавова культура багата на різноманітність напоїв, що не містять лактозу, і ми готові розповісти вам про них прямо зараз.

Нещодавно в нашому блозі вже були незвичайні рецепти кавових напоїв без вмісту молока. Це коктейль «Джміль» і кава з сіллю. Вони цілком здатні задовольнити уподобання вишуканих поціновувачів кави. А сьогодні ми розповімо вам про інші цікаві рецепти.

Купити мелену каву

Рецепт капучино на банановому молоці

Бананове молоко — варіант напою, альтернативного молоку, що готується на основі соєвого з додаванням бананів. Приємний солодкий — але без надмірної солодащавості — смак оцінили не лише прихильники харчування без вживання продуктів тваринного походження, а й професійні бариста, які придумали замінювати коров’яче молоко в капучино і знайшли небувалий відгук серед кавоманів.

  • бананове молоко — 100 мл
  • еспресо – 30 мл

Молоко збивається капучинатором так, щоб кількість пінки дорівнювала обсягу кави і молока, що залишилося, допомагаючи досягти ефекту рівних третин. Збите бананове молоко вливається в еспресо, що вже знаходиться у чашці, зберігаючи оригінальну рецепту капучіно. Зверху пінку можна присипати меленою корицею або тертим шоколадом для відчуття особливого затишку. Ласуни також можуть оцінити як доповнення сиропи з шоколадом або солоною карамеллю.

 

Купити Каву Blasercafe Classico можно на нашему сайті

 

Рецепт кави по-ірландськи з мигдальним молоком

Класична айріш кава передбачає в напої наявність жирних вершків, з перетравленням яких, на жаль, також не всі можуть впоратися. Пропонуємо до вашої уваги варіант з мигдальним молоком — напоєм, який створюється шляхом вимочування свіжих мигдальних горіхів. А поєднання з віскі відмінно допоможе зігрітися в зимові холоди в очікуванні весни.

  • еспресо – 30 мл
  • мигдальне молоко — 50 мл
  • ірландський віскі — 30 мл
  • лікер амаретто – 10 мл
  • ванільний сироп — 30 мл
  • вафля без начинки

Мигдальне молоко, еспресо та ванільний сироп з’єднуємо та збиваємо капучинатором, нагріваючи до прийнятної температури. У збитий напій додаємо ірландський віскі та лікер амаретто. Рекомендуємо цей напій переливати не в спеціальну склянку, а у велику затишну чашку, яку можна повністю обхопити долонями, і зверху на готовий напій великими шматочками накришити вафлю. Неймовірне задоволення гарантоване.

Рецепт еспресо-тоніка

Вже не одне літо цей напій рятує висохлі від спеки тіла від спраги та зневоднення. Еспресо-тонік — відмінний варіант освіжаючої і бадьорячої літньої кави, яку ми з нетерпінням чекаємо (як і наступу самого літа). Він ідеально може замінити айс-лате. Для його приготування не потрібно занадто багато інгредієнтів або професійного обладнання.

  • еспресо (або колд брю) – 60 мл
  • тонік — 200 мл
  • лід (багато льоду)

Склянку об’ємом 350 мл потрібно повністю заповнити льодом, потім тоніком. Поки тонік охолоджується, приготуйте еспресо, додайте його до тоніка. Кава дуже красиво розшаровується з газованою водою, задовольняючи естетів своїм виглядом. Напій при подачі можна прикрасити шматочком якогось цитрусу або ягодами. Перед вживанням його, звичайно, потрібно змішати.

Цікавий факт: при використанні еспресо на поверхні напою утворюється пінка. А якщо використовувати для приготування колд брю (холодна кава, приготовлена ​​альтернативним способом), текстури двох напоїв просто з’єднуються без окремих ефектів.

Summary
recipe image
Recipe Name
Капучіно на банановому молоці
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Кошик порожнiй!
0